Μακρόν: πλήρης αλληλεγγύη προς την ελλάδα

12:46 2/3/2020 - Πηγή: Fimotro
Με ανάρτησή του στο twitter o Γάλλος πρόεδρος ασκεί κλριτική στον Ερντογάν και στηρίζει την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν«δυστυχώς, παίζει με τη φωτιά» ανοίγοντας τα σύνορα της χώρας του με την Ευρώπη για να περάσουν οι μετανάστες που επιθυμούν να φτάσουν στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ.

«Πρέπει κατ’ αρχήν να προστατεύσουμε τα σύνορα, επειδή είναι ευθύνη της Ευρώπης να προστατεύει τα σύνορά της

και να μην αφήνει να περάσουν παρά μόνο εκείνοι που επιλέξαμε να αφήσουμε να μπουν», είπε ο Γάλλος υπουργός στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, όταν ρωτήθηκε για τη άφιξη χιλιάδων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η ΕΕ «πρέπει επίσης να επιδείξει τη μέγιστη αποφασιστικότητα απέναντι στην Τουρκία και στον κ. Ερντογάν που, στο θέμα αυτό, όπως και σε πολλά άλλα θέματα, δυστυχώς παίζει με τη φωτιά», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, τη στήριξή του προς την Ελλάδα εξέφρασε και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

Με μια ανάρτησή του στο Twitter, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως η χώρα του είναι έτοιμη να συνεισφέρει προκειμένου η χώρα να προστατευτεί στα σύνορά της, με αφορμή την άφιξη χιλιάδων μεταναστών, μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πλήρης αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, η Γαλλία είναι έτοιμη να συνεισφέρει στις ευρωπαϊκές προσπάθειες για να τους παρασχεθεί ταχεία βοήθεια και για την προστασία των συνόρων. Πρέπει να δράσουμε μαζί για να αποφύγουμε μία ανθρωπιστική και μεταναστευτική κρίση», έγραψε στα social media ο Εμανουέλ Μακρόν.

Υψηλής συμβολικής σημασίας είναι και η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο, μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Pleine solidarité avec la Grèce et la Bulgarie, la France est prête à contribuer aux efforts européens pour leur prêter une assistance rapide et protéger les frontières. Nous devons agir ensemble pour éviter une crise humanitaire et migratoire.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) March 1, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα