Μαινονται οι πυρκαγιες στην πορτογαλια...

20:24 29/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Πολύ δύσκολη μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν χιλιάδες πυροσβέστες στην Πορταγαλία καθώς αναζωπυρώθηκαν οι πυρκαγιές σε δάση της χώρας, απειλώντας πολλά χωριά, τα οποία εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους...

«Η κατάσταση επιδεινώθηκε, θα πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τίμημα η φωτιά να φτάσει στα χωριά» δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, η οποία ανακοίνωσε πως για την κατάσβεση των πυρκαγιών έχουν κινητοποιηθεί συνολικά 1.400 πυροσβέστες.
Η μεγαλύτερη πυρκαγιά μαίνεται σε πευκοδάσος στην οροσειρά Καραμούλου, στην κεντρική Πορτογαλία.
Συνολικά 425 πυροσβέστες
υποστηριζόμενοι από 127 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο γαλλικά πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, που εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα στην Πορτογαλία κατόπιν αιτήματος της Λισαβόνας, αγωνίζονται για την κατάσβεσή της.
Μεγάλες πυρκαγιές στην Πορτογαλία Οι αρχές προχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην απομάκρυνση του πληθυσμού από πέντε χωριά που βρίσκονται στην ορεινή αυτή περιοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι έχουν καε ί σπίτια. Την περασμένη εβδομάδα δύο νεαροί πυροσβέστες έχασαν την ζωή τους στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στο Καραμούλου ανεβάζοντας σε τέσσερις τον αριθμό των πυροσβεστών που έχουν χάσει την ζωή τους αυτόν το μήνα.
Οι πυρκαγιές στην χώρα αναζωπυρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από μια σύντομη νηνεμία, αναγκάζοντας τους πυροσβέστες να εργάζονται αδιάκοπα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων ταχύτητας άνω των 50 χιλιομέτρων ανά ώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα