Μααρτεν φερβει : ηλθε, ειδε και απηλθε...

22:15 11/9/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
Mε υπουργούς, γενικούς γραμματείς και στελέχη των υπουργείων συναντήθηκε...
κατά τον πρώτο, άτυπο γύρο των επαφών του στην Αθήνα ο νέος επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα, Μάαρτεν Φερβέι.

Ο Ολλανδός επικεφαλής της Ομάδας Δράσης και διάδοχος του Χορστ Ράιχενμπαχ είδε, μεταξύ άλλων, τους υπηρεσιακούς υπουργούς Γιώργο Χουλιαράκη (Οικονομικών), Νίκο Χριστοδουλάκη (Οικονομίας), Αντώνη Μανιτάκη (Εσωτερικών)
και Ιωάννη Γκόλια (Παραγωγικής Ανασυγκρότησης).

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Structural Reform Support Service), Μάαρτεν Φερβέι (Maarten Vervwey), πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, για να έχει διερευνητικές συζητήσεις με την υπηρεσιακή κυβέρνηση σχετικά με την τεχνική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σκοπός των συνομιλιών αυτών ήταν να επιτευχθεί μια ταχεία συμφωνία μετά το σχηματισμό της νέας ελληνικής κυβέρνησης».

Η Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων δημιουργήθηκε από την Κομισιόν τον περασμένο Ιούλιο, με σκοπό να παρέχει ειδική τεχνική βοήθεια σε όλα τα κράτη-μέλη, κατόπιν αιτήματος, προκειμένου να εφαρμόσουν σημαντικές διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που προωθούν την ανάπτυξη.

Αυτές τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα αναλάβει να τις προωθεί και να τις επιβλέπει, ουσιαστικά, ο κ. Φερβέι, ο οποίος θα έχει ρόλο ανάλογο με αυτόν των επικεφαλής του Κουαρτέτου (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM).

Η Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων είναι το διάδοχο σχήμα της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, η αποστολή της οποίας έληξε στις 30 Ιουνίου, αλλά και για την Κύπρο, όπου ονομαζόταν Ομάδα Υποστήριξης.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, «η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων έχει καίρια σημασία για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, ενώ παράλληλα ενισχύει τα θεμέλια για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την εδραίωση αποτελεσματικών συστημάτων κοινωνικής προστασίας και την κατοχύρωση ενός σύγχρονου κράτους προς όφελος του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας. Η υπηρεσία αυτή θα συνδράμει επίσης τα Κράτη Μέλη στην αποτελεσματικότερη απορρόφηση και χρήση των κονδυλίων της ΕΕ. Πρόκειται για έναν τομέα όπου στο παρελθόν, η τεχνική βοήθεια προς τα κράτη-μέλη είχε θετικά αποτελέσματα».

Ο κ. Φερβέι αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μετά τις εκλογές.
Keywords
Τυχαία Θέματα