Λοβερδος : συναινεση δεν σημαινει αδρανεια...

06:41 6/12/2011 - Πηγή: Fimotro
«Η συνεννόηση δεν μπορεί να είναι ακυρωτική των δράσεων. Πρέπει να προχωρήσουμε» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για ανάγκη «νέας ελληνικής ανόρθωσης» η οποία για να πραγματοποιηθεί «θα...
πρέπει να πετύχει απολύτως στην αποστολή της, η κυβέρνηση Παπαδήμου». «Η νέα κυβέρνηση είναι περιορισμένου χρόνου και ειδικού σκοπού, άλλωστε ο ίδιος
ο Πρωθυπουργός μίλησε για "ενδιάμεση" κυβέρνηση. Πάντως, όποιο χαρακτηρισμό και να της δώσουμε, σίγουρα δεν πρόκειται για μια κυβέρνηση μονοθεματική. Τι θα γίνει όμως; Δεν πρέπει να προχωρήσουν κάποια θέματα;» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, συμπληρώνοντας:

«Απομένει να δούμε, ως πολιτικό σύστημα, αν διασώθηκε έστω και ένα μικρό μέρος από τη σοβαρότητά μας. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να σημαίνει αδράνεια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια των καθυστερήσεων. Η συνεννόηση δεν μπορεί να είναι ακυρωτική των δράσεων. Πρέπει να προχωρήσουμε».

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει «Νέα Ελληνική Ανόρθωση» με κλειδί το πέρασμα σε μία παραγωγική, εξωστρεφή και ανταγωνιστική οικονομία, με βασική προϋπόθεση τον «ριζοσπαστικό μετασχηματισμό του κράτους».

«Σήμερα, μεσούσης της κρίσης, διαμορφώνεται σταθερά για τη χώρα ένα νέο στρατηγικό πλαίσιο, το οποίο μπορεί να την οδηγήσει στην Ανόρθωση. Απαιτείται ριζική αλλαγή υποδείγματος στην πολιτική, στην εργασία, στην παραγωγή και στη νοοτροπία» είπε.

Παράλληλα, άσκησε κριτική διότι τα τελευταία δύο χρόνια, «τα θέματα της ανάπτυξης δεν προχώρησαν με οριζόντιο τρόπο και έτσι η χώρα βούλιαξε στην ύφεση». «Εδώ, ερώτημα σχετικά για την "ενδιάμεση κυβέρνηση Παπαδήμου" δεν τίθεται. Οι αλλαγές πρέπει να προωθηθούν τώρα και να στρωθεί το χαλί στην επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή. Έλληνες είμαστε όλοι, για το κοινό καλό παλεύουμε» δήλωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα