''λουκετο'' ενος μηνα για σοβαρες φορολογικες παραβασεις...

11:33 9/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Τη δυνατότητα να αναστέλλει τη λειτουργία καταστημάτων για διάστημα ενός μήνα, κάθε φορά που διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις, καθώς και όταν...
παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών, έχει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή πρόσφατα περιστατικά.
Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια ανακοίνωση, κατόπιν ελέγχων του ΣΔΟΕ, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη εκδώσει ήδη 12 αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για διάστημα
ενός μηνός, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθούν 14 ακόμη όμοιες αποφάσεις για κλείσιμο καταστημάτων σ’ όλη την επικράτεια.
Όπως διευκρινίζει η ΓΓΔΕ, οι διαδικασίες, εφόσον προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις, περιλαμβάνουν την προηγούμενη ακρόαση του φορολογουμένου και συνεπώς η έκδοση των σχετικών πράξεων λαμβάνει χώρα τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την πραγματοποίηση της παράβασης.
Διαμηνύει τέλος ότι «η εφαρμογή του μέτρου αυτού θα συνεχιστεί στο πλαίσιο της φορολογικής συμμόρφωσης και της τήρησης της νομιμότητας».
Keywords
Τυχαία Θέματα