Λιεγη: τουλαχιστον 5 νεκροι και 123 τραυματιες απο την αιματηρη επιθεση

Τουλάχιστον 5 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο νεωτερος απολογισμός της χθεσινης αιματηρής επίθεσης στην Λιέγη του Βελγίου. Ενας 33χρονος σκόρπισε τον θάνατο σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, αρχικά ρίχνοντας χειροβομβίδες σε στάση λεωφορείων...
και στη συνέχεια πυροβολώντας αδιακρίτως.
Κατέληξε στρέφοντας το όπλο εναντίον του, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό νεκροί είναι δύο έφηβοι ηλικίας 15 και 17 ετών που πέθαναν στο σημείο της επίθεσης, ένα κοριτσάκι δύο ετών και μια 75χρονη που κατέληξαν στο νοσοκομείο καθώς και ο δράστης
της επίθεσης, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 123.

Οι αρχές αναγνώρισαν τον δράστη στο πρόσωπο του 33χρονου Νορντίν Αμράνι, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο, έχοντας εκτίσει ποινή φυλάκισης για παράνομη οπλοκατοχή και εμπόριο ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις αρχές, το κίνητρο της πράξης του δεν έχει εξακριβωθεί και ο εισαγγελέας μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε αποφανθεί επίσημα, έαν ο δράστης αυτοκτόνησε ή σκοτώθηκε από ατύχημα. Πάντως οι αρχές του Βελγίου δεν θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Tον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Βελγος πρωθυπουργός, Έλιο ντι Ρούπο, και το βασιλικό ζεύγος που βρέθηκαν στην πόλη για να τιμήσουν τα θύματα.

"Σοκαρισμένος" δήλωσε και ο Πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα