Λειτουργικες αλλαγες στη βουλη...

11:18 14/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο νέος πρόεδρος της Βουλής Ε. Μειμαράκης, πέρα από την εισήγηση του για την κατάργηση του γυμναστηρίου της Βουλής, προτείνει περικοπές στη γραφική ύλη, ενώ θα επιδιώξει την εισαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, μεταξύ άλλων...
Αναφορικά με τις λειτουργικές αλλαγές της Βουλής, θα θέσει προς διαβούλευση τα εξής θέματα :
-Σύσταση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την παρακολούθηση της υλοποίησης των
νομοσχεδίων που ψηφίζονται από τη Βουλή. Η Επιτροπή θα ελέγχει την πορεία εκτέλεσης των νόμων και θα εκδίδει ειδικό πόρισμα ανά δίμηνο. Θα της δοθεί επίσης η αρμοδιότητα να ζητά από τους υπουργούς εξηγήσεις, εφόσον δεν εφαρμόζονται οι νόμοι.
-Επαναφορά του κτιρίου της Παλαιάς Βουλής, το οποίο ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού, στη δικαιοδοσία της Βουλής, αλλά και η συγχώνευση με το Ίδρυμα της Βουλής, υπό ενιαία διοίκηση.
-Μεταφορά του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις επιτροπές (αναφορές και ερωτήσεις) με συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού και δυνατότητα παρέμβασης και σε άλλους βουλευτές, πλην του ερωτώντος.
-Καθιέρωση απογευματινών συνεδριάσεων στην Ολομέλεια, τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Την Παρασκευή, η συνεδρίαση της Ολομέλειας προτείνεται να είναι το πρωί.
Keywords
Τυχαία Θέματα