Λαικη ενοτητα : οχι κροκοδειλια δακρυα για το προσφυγικο...

10:15 1/10/2015 - Πηγή: Fimotro
Δεν αρκούν τα κροκοδείλια δάκρυα, πίσω από τα οποία κρύβονται πολιτικές καταστολής, σημειώνει η Λαϊκή Ενότητα ...
αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας πως χρειάζονται γενναίες αποφάσεις τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την ΕΕ.

Με αφορμή τη νέα τραγωδία στο Αιγαίο όπου ένα ακόμη βρέφος και μία νεαρή γυναίκα “πλήρωσαν με τη ζωή τους το κόστος της αναλγησίας της ΕΕ”, η Λαϊκή Ενότητα κατηγορεί την ΕΕ ότι ενώ προσφέρει αφειδώς ανέξοδες υποσχέσεις,
υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια την Ευρώπη - Φρούριο, αρνούμενη να διανοίξει λωρίδα ασφαλούς διέλευσης για τους πρόσφυγες πολέμου. Η Λαϊκή Ενότητα επιρρίπτει ευθύνες και στην ελληνική κυβέρνηση, επειδή, όπως λέει, αποκρύπτει το γεγονός ότι το τείχος του Έβρου είναι αυτό που έχει ανακατευθύνει τις προσφυγικές ροές στα νησιά, με όλες τις συνακόλουθες συνέπειες τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες.

Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, με άξονα την αλληλεγγύη και τη δημιουργία ουσιαστικών ανοιχτών δομών φιλοξενίας, τονίζει η Λαϊκή Ενότητα προσθέτοντας ότι απαιτείται επίσης η διεκδίκηση του δικαιώματος των προσφύγων να φθάνουν με ασφάλεια στους ευρωπαϊκούς προορισμούς τους. “Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μην επιχαίρει για τα στρεβλά και άτολμα βήματα που γίνονται από την ΕΕ, αλλά να θέσει επιτακτικά το ζήτημα της ασφάλειας των προσφύγων και να καταγγείλει ευθέως τις παλινωδίες της”, καταλήγει η Λαϊκή Ενότητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα