ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ

21:26 29/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Την εμπιστοσύνη της στις ελληνικές προσπάθειες εξέφρασε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας να βάλει σε τάξη το χρέος της βρίσκονται σε καλό δρόμο. Συνεχίζονται οι φωνές υπέρ...

και κατά της αναδιάρθρωσης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους η γαλλίδα υπουργός είπε: «Είμαι αισιόδοξη ότι η ελληνική
κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμα που θέτει τις βάσεις για τη δημοσιονομική εξυγίανση».

Την εκτίμηση ότι μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους θα είχε «καταστροφικές» συνέπειες, χωρίς παράλληλα να μειώσει την πίεση που υφίσταται η Ελλάδα, διατύπωσε σε συνέντευξή του στη βελγική ολλανδόφωνη εφημερίδα «Ντε Ταϊντ» ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κλιμάκιο της Τρόικα, Σερβάς Ντερούζ.

Στη συνέντευξη με τίτλο «η ελληνική εξυγίανση είναι επώδυνη, αλλά εφικτή» και αναφερόμενος ειδικότερα στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης, ο Σ. Ντερουζ σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «ο κόσμος δεν έχει καταλάβει αρκετά ποιο είναι το κόστος και υπερεκτιμά τα οφέλη».

Παράλληλα, την πάγια θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους επανέλαβε και ο ανώτερος σύμβουλος Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόλεϊ.

Κατά την τακτική ενημέρωση του ΔΝΤ, ο κ. Χόλεϊ επεσήμανε ότι όταν σχεδιάσθηκε το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας συμπεριλήφθηκε σε αυτό η δέσμευση ότι η χώρα θα εξυπηρετήσει το χρέος της και αυτή η δέσμευση εξακολουθεί να ισχύει.
Keywords
Τυχαία Θέματα