Λαγκάρντ για τσίπρα: ηθελε να αλλάξει τους κανόνες, αλλά κατάλαβε ότι δεν μπορεί

22:00 17/7/2017 - Πηγή: Fimotro

Οπως υποστηρίζει κατά τις συναντήσεις τους ο Ελληνας πρωθυπουργός ήταν πάντα σοβαρός, εντός των ιδεολογικών του γραμμών, χωρίς να παίζει στρατηγικά παιχνίδια.

«Στις επαφές που είχα με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν πάντα σοβαρός. Ήταν πάντα εντός των δικών του ιδεολογικών γραμμών, είχε τις δικές του προτεραιότητες, το δικό του σύνθετο πολιτικό πρόγραμμα και μια εξίσωση να λύσει» δήλωσε. Και πρόσθεσε: «υπήρξε πάντοτε σοβαρός χωρίς να ασχολείται με παιχνίδια στρατηγικής και τακτικής».

Ερωτηθείσα για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας

είχε συναίσθηση της θέσης στην οποία βρισκόταν η Ελλάδα και αν ανταποκρίθηκε στον σκοπό για τον οποίο εξελέγη, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε:«Ναι, απολύτως».

«Είχε την φιλοδοξία να αλλάξει από την πρώτη μέρα τους κανόνες. Όμως γρήγορα κατάλαβε ότι μια τέτοια κατάσταση, δεν μπορεί να αλλάξει άμεσα». Όπως συμπλήρωσε η ίδια, «αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα ότι ήταν σε ένα συλλογικό παιχνίδι με μια Ευρωζώνη που είχε ήδη προδιαγεγραμμένους κανόνες και για να αλλάξουν δεν αρκούν ένας αλλά 18», είπε μεταξύ άλλων η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα