Λ. παπαδημος: θετικη η υποδοχη της επιστολης σαμαρα

Θετική είναι η υποδοχή της επιστολής Σαμαρά από τους Ευρωπαίους εταίρους σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό συμβούλιο. Όπως δήλωσε υπουργική πηγή που επικαλείται το πρακτορείo Reuters, ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε... ικανοποιητικό το
περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς προς τους επικεφαλής της Ε.Ε., του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και ανέφερε πως η πρώτη αντίδραση στο εξωτερικό είναι θετική.
Η αξιολόγησή της θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup και σύμφωνα με την εκτίμηση του Πρωθυπουργού, η υποδοχή της από τους Ευρωπαίους εταίρους θα είναι θετική και δεν θα υπάρξουν προβλήματα.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο ότι το θέμα των δεσμεύσεων των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ετέθη στις επαφές που είχε πρόσφατα με Ευρωπαίους αξιωματούχους και αυτό που φαίνεται να συμφωνήθηκε είναι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποστείλουν χωριστές επιστολές.Την προσεχή Τετάρτη εξάλλου θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του κ. Παπαδήμου και στην οποία θα μετέχουν όλοι οι υπουργοί.Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, γνωστοποίησε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι οι συζητήσεις με την τρόικα για το νέο οικονομικό πρόγραμμα θα αρχίσουν στις 12 Δεκεμβρίου.Όπως επίσης εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όλα τα σημαντικά θέματα, όπως η ψήφιση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, η δανειακή σύμβαση και το PSI, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα