Κυβερνητικες διαφωνιες για τις απολυσεις στην ερτ

09:56 11/6/2013 - Πηγή: Fimotro

Σε νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων εξελίσσεται η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και το θέμα αναμένεται να βρεθεί ψηλά στην ατζέντα της προσεχούς συνάντησης των τριών...
πολιτικών αρχηγών.
Πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ αναφέρουν ότι τα δύο κόμματα έχουν μεταφέρει στο Μέγαρο Μαξίμου
την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Επίσης, αφήνουν να εννοηθεί ότι το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται σενάρια για άμεση διάλυση της ΕΡΤ ΑΕ και επανασύσταση ενός κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα λίγες εβδομάδες αργότερα, με μειωμένο προσωπικό, καθώς και μειωμένο κατά 50% το λεγόμενο ανταποδοτικό τέλος.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν, πάντως, ότι η απόφαση για αναδιάρθρωση είναι ειλημμένη και δεν αποκλείουν να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή ένα σχέδιο περικοπών, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την εξεύρεση των πρώτων 2.000 απολύσεων από το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Οι ίδιες πηγές γνωστοποιούν ότι εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εξεύρεση συμβούλου που θα εκπονήσει νέο σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ. Στη βάση αυτή, προεξοφλείται ότι θα μειωθούν οι οργανικές θέσεις προσωπικού, ενώ πιθανότατα θα κλείσουν οι περιφερειακοί σταθμοί, το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» και ενδεχομένως το ένα από τα τρία τηλεοπτικά κανάλια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχει ορίζοντα υλοποίησης έως το τέλος του έτους, αλλά στον κυβερνητικό συνασπισμό γίνεται λόγος και για «δραστικότερες επιλογές» που περνούν ακόμη και μέσα από ένα άμεσο, γενικό λουκέτο στην ΕΡΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα