Κυρωθηκε με ευρεια πλειοωηφια η πνπ για τα εας...

...ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ...
Με ευρύτατη πλειοψηφία κυρώθηκε από τη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της 'Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε.»...

Την ΠΝΠ ψήφισαν
τελικά η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ. Κατά τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και παρών δήλωσε η Χρυσή Αυγή.
Με την ΠΝΠ δίνεται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στα ΕΑΣ προκειμένου να εισπράξουν οφειλές και να πληρώσουν τους εργαζομένους τους.
Σε τεταμένο κλίμα η συζήτηση
Η συζήτηση για την κύρωση της ΠΝΠ διεξήχθη πάντως σε τεταμένο κλίμα με διαξιφισμούς μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και του ΣΥΡΙΖΑ και επικρίσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά της κυβέρνησης.
Κατά την ομιλία της συγκεκριμένα η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι προσωπικά δεν έχει μιλήσει «για κλείσιμο και για λουκέτο -έστω εν λειτουργία- των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» και υπογράμμισε ότι η ΠΝΠ δίνει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στα ΕΑΣ για να πληρωθούν οφειλόμενα και να πληρώσουν μισθούς στους εργαζομένους τους.
Η αναπληρώτρια υπουργός επεχείρησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των βουλευτών όλων των κομμάτων για την τύχη των ΕΑΣ. «Παλεύω για να λειτουργούν και έχω δώσει εντολή για κινητικότητα και εξωστρέφεια. Έχουν υπογραφεί συμβάσεις με μεγάλες εταιρείες που δεν μπορώ να αποκαλύψω», σημείωσε.
«Έχει υπογραφεί σύμβαση με το Μαρόκο, ενώ με την ATK έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες αλλά δεν υπογράφηκε ακόμα η σύμβαση λόγω των πρόσφατων προβλημάτων στο αμερικανικό δημόσιο», ανέφερε και ζήτησε όλοι να στηρίξουν την κυβερνητική προσπάθεια προκειμένου «να μην μπει λουκέτο στα ΕΑΣ».
Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που κατέθεσε για τα ΕΑΣ. «Δυστυχώς για άλλη μία φορά επιλέγεται ένας ευαίσθητος τομέας για μικροκομματική εκμετάλλευση και δημιουργία εντυπώσεων. Ποιοι θα κερδίσουν αν μείνει η εταιρεία ένα χρόνο σε ακινησία;», διερωτήθηκε, κάνοντας λόγο για «τροπολογία γραμμένη στο πόδι την οποία προσπαθείτε να εμφανίσετε ως σωτηρία των ΕΑΣ», «ανέξοδο λαϊκισμό» «άστοχη και επιβλαβή».
«Θλίβομαι για τον τρόπο που επιχειρήσατε να απαξιώσετε την τροπολογία», ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος επεσήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση σε μία κίνηση ευθύνης ψηφίζει την ΠΝΠ.
«Ήταν ολοφάνερο ότι σας ενόχλησε γιατί το νόημα και το μήνυμα της τροπολογίας είναι ότι όταν μια κυβέρνηση δεν εκτελεί εντολές της τρόικας και του μνημονίου μπορεί να σχεδιάσει διαφορετικά. Το μήνυμα της τροπολογίας είναι αντιμνημονιακό», τόνισε ο κ. Δρίτσας.
Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως στόχο να μην κλείσουν με «ξαφνικό θάνατο» τα ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ, όπως έκλεισε η ΕΡΤ.
Στο μεταξύ, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατηγόρησε την κυβέρνηση, και κυρίως το υπουργείο Οικονομικών ότι ακολουθώντας τις εντολές της τρόικας, υπηρετεί πολιτική λουκέτου στις αμυντικές βιομηχανίες. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έριξε τα βέλη του κυρίως στο υπουργείο Οικονομικών λέγοντας ότι μπλοκάρει την υποβολή προσφορών, «επειδή αυτό είναι απαίτηση της Μέρκελ».
newsroom naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα