Κυριε προεδρε της (ερτ)νεριτ ειστε πολυ ρομαντικος και ονειροπολοσ!

13:45 18/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή τη συνάντηση και ενημέρωση του υπεύθυνου ραδιοφωνίας της EBU κ. Pierre Yves Tribolet, με τον πρόεδρο της(ΕΡΤ)ΝΕΡΙΤ κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη...
και μέλη της διοίκησης, όπως και την προηγουμένη συνάντηση με το πρόεδρο της EBU κύριο Jean-Paul Philippot και τη γενική διευθύντρια κυρία Ingrid Deltenre στις 14 Ιουνίου.


Κύριε πρόεδρε, από τη συνάντηση διαπίστωσα, ότι κρύβετε έναν ρομαντισμό, που βγαίνει μέσα από τα ονειρά σας για έναν πραγματικό δημόσιο και ανεξάρτητο φορέα!

Είστε ακαδημαϊκός, χαμηλών τόνων, όπως αρμόζει σε έναν ακούραστο δάσκαλο! Πιστεύετε ότι θα πετύχετε, στην αναβάθμιση και λειτουργία, ενός φορέα, που έχουν μείνει μόνο στάχτες και αποκαΐδια; Για να κτιστεί αυτός ο φορέας, πέρασαν 75 χρόνια ραδιοφωνίας και 50 τηλεόρασης. Το λέω αυτό για δύο λόγους:

Πρώτον από τη θέση σας έχουν περάσει στα χρόνια λειτουργίας του θεσμού, περισσότεροι από 40. Όλοι έφυγαν ταπεινωμένοι η απομακρύνθηκαν. Καθηγητές, τεχνοκράτες επιστήμονες, δικηγόροι, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και κάθε καρυδιάς καρύδι(!).

Δεύτερον και πιο ανησυχητικό είναι ότι γύρω σας υπήρχαν πολλά «πιράνχας» από την «αμαρτωλή» ΕΡΤ. Αν έτσι έχουν τα πράγματα μην κουράζεστε κύριε καθηγητά, επιστρέψτε στα ακαδημαϊκά σας καθήκοντα για να έχετε την αξιοπρέπεια σας.

Αν πραγματικά θέλετε να γράψετε ιστορία και εσείς και ο αναπληρωτή σας διευθύνων σύμβουλος, που γνωρίζει από τηλεόραση, υποβάλλετε ένα ερώτημα στον εαυτό σας και ζητείστε απάντηση για τι είδους «σχιζοφρένεια» χτύπησε ξαφνικά πολιτικούς «εγκεφάλους»: Γιατί έκλεισαν την ΕΡΤ; έναν οικονομικά υγιή οργανισμό; Αυτό δεν μπορούσε να γίνει σε λειτουργία; Υπάρχει απάντηση; Ρωτήστε το Μαξίμου 13 μήνες μετά το «λουκέτο»;

Σήμερα η αφρόκρεμα των έμπειρων τεχνικών και καταξιωμένων υπαλλήλων της ΕΡΤ, έχει απομακρυνθεί από το ραδιομέγαρο. Μέσα έχουν μείνει ελάχιστα καταξιωμένα πρόσωπα, και όλη η «σαβούρα», που χρησιμοποιούν τα πλοία να ταξιδεύουν όταν είναι άδεια από φορτίο(;).

Κύριε πρόεδρε έχετε την ευκαιρία να κάνετε έναν μεγάλο συμβιβασμό και να γράψετε ιστορία. Ανοίξτε την ΕΡΤ για όλους τους εργαζόμενους και δώστε φτερά στον απαξιωμένο και ταπεινωμένο φορέα με 4 απλά βήματα. Μην ξεχνάτε ότι τα 2500 άτομα που απολύθηκαν λειτουργούσαν:

Τηλεόραση:3 εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα. 1 δορυφορικό, 3 ψηφιακά και διαδίκτυο. Ραδιοφωνία: 5 εθνικά, ένα για μετανάστες, ΕΡΑ Σπορ και 19 περιφερειακά. Υπήρχαν και δυο ορχήστρες. Ενώ είχε εγκαταστήσει σε όλη τη χώρα χιλιάδες πομπούς για την καλύτερη κάλυψη, ακρόαση και εικόνα των Ελλήνων. Και όλα αυτά με ανταποδοτικό τέλος για κάθε ρολόι της ΔΕΗ 4,25 ευρώ, που το 50% περίπου το έπαιρνε το κράτος.

Σήμερα σε έναν διαλυμένο και ανύπαρκτο φορέα, έχουμε 3 ευρώ, χωρίς καμιά προοπτική. Δεν ξέρω αν με το 1,25 ευρώ λιγότερο που πληρώνει ο Έλληνας σώθηκε η Ελλάδα και ο Έλληνας!!! Σίγουρα όμως διασύρθηκε και διασύρετε διεθνώς η χώρα μας. Ενώ Σαμαράς-Βενιζέλος, έχουν πάρει το παράσημο του «λουκέτου». Εύχομαι να το κρεμάσουν στο στήθος τους, όταν τους διώξει ο λαός από την εξουσία, να τους θυμίζει το «έγκλημα». Στην ιστορία θα μείνουν ως «λουκετάδες».

Σήμερα το ενεργό προσωπικό που έχει απομείνει από τα 2500 άτομα, μαζί με τους διμηνίτες, δεν υπερβαίνουν τους 1500-1700, ενώ 10κάδες εκατ. εξοπλισμός της ΕΡΤ τελευταίας τεχνολογίας, σαπίζει στις αποθήκες και την ύπαιθρο, χρήματα που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός. Πιέστε λοιπόν την κυβέρνηση να κάνει 4 βήματα:

Βήμα πρώτον: Να δώσει εθελουσία έξοδο 3-5 χρόνων όπως είχε γίνει και το 2001 και αποχώρησαν περισσότερα από 500 άτομα. Αυτό εφαρμόζουν και άλλοι οργανισμοί.

Βήμα δεύτερον: Από τις προκηρύξεις, προσλήψεις, βάση του Ν4173/14 κρατήστε τους καλύτερους, αφού δεν γίνεται και αλλιώς. Μαζί με τους απολυμένους και έμπειρους της ΕΡΤ που τώρα λειτουργούν το μεγαλύτερο μέρος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα μέσω της ERTopen, κάνετε ένα εκρηκτικό μίγμα έμπειρου και καταξιωμένου προσωπικού.

Βήμα τρίτον: Με όλο το προσωπικό δίπλα σας, που δεν θα υπερβαίνει τα 1500-1600 άτομα ξεκινήστε τη διαδικασία αναδιάρθρωσης και λειτουργίας ενός πραγματικά υγιούς οργανισμού, μέσα από ανεξάρτητες και διαφανείς διαδικασίες, για να καταλήξετε στον ακριβή αριθμό προσωπικού και κόστος λειτουργίας του ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Βήμα τέταρτον: Επαναφέρατε το λογότυπο της ΕΡΤ. Είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Πιστέψτε με γι΄αυτό. Ρίξτε μια ματιά σε όλη την Ευρώπη, με τη Νερίτ, Νέριτ, Πιπέριτ, κλπ. Ειλικρινά γελάνε μαζί μας. Φαντάζεστε το BBC να το ονόμαζαν BIBRC;

Η λύση κ. πρόεδρε είναι πολιτική, και οτιδήποτε άλλο είναι μια φούσκα χωρίς περιεχόμενο. Εσείς έχετε τη δυνατότητα να πείσετε τους «λουκετάδες» να σκύψουν στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν χωρίς λόγο και αιτία. Το «μουλάρωμα»είναι κακός σύμβουλος. Νόμοι και αποφάσεις, είναι για να διορθώνουν δικές τους «μα.....».

Οσο για την EBU, μην σας «παραμυθιάζουν» όταν έρχονται στο ραδιομέγαρο. Ο πρόεδρος της Jean-Paul Philippot, έχει καταδικάσει το κλείσιμο της ΕΡΤ ως «πράξη βίας» και ως «το χειρότερο είδος λογοκρισίας». Και αναφέρει:
«Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε την αστυνομία για να κόψει το σήμα σε ένα ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό και να σταματήσει τους δημοσιογράφους που έκαναν τη δουλειά τους».

Η γενική διευθύντρια Η κυρία Ingrid Deltenre έχει δηλώσει: «H απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν λανθασμένη, αντιδημοκρατική και αντιεπαγγελματική»

Κύριε πρόεδρε καλή επιτυχία, και ευχή να μην φύγετε ταπεινωμένος, από έναν οργανισμό με λάμψη και ακτινοβολία, τη στιγμή που τα ιδιωτικά κανάλια καταρρέουν με χρέη πάνω από 1 δίς, και η ΕΡΤ έχει τη δυνατότητα, να σηκώσει κεφάλι και να πετάξει ψηλά! Αν δεν το πράξετε εσείς και οι «λουκετάδες» κάποια άλλη κυβέρνηση πολύ σύντομα θα επανορθώσει τα λάθη κάποιων «σχιζοφρενών».
Keywords
Τυχαία Θέματα