Κυριε παππα, το ανοιγμα της ερτ, ειναι συμβολαιο τιμης κυβερνησησ-κοινωνιασ!

11:38 24/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Κύριε πρωθυπουργέ, κύριε υπουργέ της επικρατείας, μην σβήνεται το όνειρο ενός ολόκληρου λαού που διψά για ελευθερία, δημοκρατία και ενημέρωση, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Μια...
συχνότητα, που φίμωσε η κυβέρνηση, και την ανάγκασε να αποχωρήσει ταπεινωμένη(!). Η δημόσια τηλεόραση είναι ένα πολύτιμο αγαθό έκφρασης της ελληνικής κοινωνίας, που για 20 μήνες οι απολυμένοι της ΕΡΤ έδωσαν μαθήματα αξιοπρέπειας και αυτοδιαχείρισης μέσα από αγώνες και θυσίες.

Από
σήμερα ξεκινάτε συναντήσεις και διαβουλεύσεις με απολυμένους, συνδικαλιστικά όργανα και «συμβούλους». Μην τους προδώσετε. Η άμεση λειτουργία, της ΕΡΤ είναι επιβεβλημένη από τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Τη δημόσια τηλεόραση οι Έλληνες πολίτες την έχουν ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία της χώρα μας. Ανεβάστε το διακόπτη που κατέβασαν οι παράφρονες, να λειτουργήσει και πάλι, σαν φάρος ενημέρωσης ψυχαγωγίας και πολιτισμού με το προσωπικό της 11ης Ιουνίου 2013. Δώστε λάμψη και ακτινοβολία στο «μαύρο» που γέμισε τις τηλεοπτικές οθόνες των σπιτιών της ελληνικής οικογένειας. Όλα τα άλλα, νόμοι και τροπολογίες έπονται. Το άνοιγμα δεν έχει κανένα κόστος(ΚΥΑ). Αν πιστεύετε ότι σε 15-20 μέρες με κατεπείγον νόμο στη βουλή μπορείτε να θέσετε σε λειτουργία το φορέα, τότε θα είναι ένα «θαύμα» που θα προστεθεί στα 7 του κόσμου!

Με την ΕΡΤ άμεσα ανοιχτή, δίνετε φωνή στη φωνή σας, δίνετε φωνή στην Ελλάδα, δίνετε φωνή στον απανταχού Ελληνισμό, δίνετε φωνή στις ψυχές και τις καρδιές των Ελλήνων. Μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο 4 μηνών μέχρι τον Ιούνιο που θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις. Αποκαταστήστε, τη νομιμότητα μέσα από τους θεσμούς και τις αδικίες. Όλοι οι απολυμένοι-εργαζόμενοι της ΕΡΤ, τεχνικοί, διοικητικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτεχνικό προσωπικό, έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην καμινάδα του Μαξίμου, περιμένοντας τον λευκό καπνό!

Σήμερα δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση και με τη χάρτα της Ευρώπης και το συμβούλιο της ΕΕ με τη συνθήκη του Άμστερνταμ το 1999 που αναφέρει:

«Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν δεσμευθεί για τη λειτουργία δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών: η συνθήκη του Άμστερνταμ (1999) αναγνώρισε ότι οι δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες ικανοποιούν δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες που δεν καλύπτονται από την αγορά, ενώ παράλληλα αποτρέπουν την απόλυτη κυριαρχία ενός ή λίγων ισχυρών παραγόντων στον κλάδο».

Κύριε πρωθυπουργέ, κύριε υπουργέ, μην προδώσετε τον αγώνα αυτών που συνέβαλλαν στη μεγάλη νίκη! Μέσα στην εβδομάδα πρέπει να δώσετε λύση. Στο Ραδιομέραρο το λογότυπο «ΕΡΤ» πρέπει να έχει αντικαταστήσει το μόρφωμα ΝΕΡΙΤ, και η κεντρική είσοδος ελεύθερη-τώρα είναι κλειδωμένη-για όσους επιθυμούν να περάσουν το «ρουβίκωνα» μετά από 20 μήνες χαρακωμάτων και κυβερνητικού αυταρχισμού που γέννησε μίσος και εκδίκηση στη μεγάλη οικογένεια της ΕΡΤ. Ήδη, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.

Τώρα είναι η ώρα της αναγέννησης, μέσα από τις στάχτες. Θάνατος στην ΕΡΤ; η λάμψη και ακτινοβολία που της αξίζει! Κύριε Παπά έχετε το λόγο! Οποιαδήποτε καθυστέρηση με νόμους και νομοσχέδια, θα οδηγήσει το φορέα σε νέες περιπέτειες, και αβέβαιο το μέλλον του. Κύριε υπουργέ, κάτι που μπορείτε να κάνετε σήμερα, μην το αφήνετε για αύριο. Μη μιμείστε τον Αρχία εις Θήβας, «ες αύριον τα σπουδαία».

Μέσα από τις ταπεινές μας γνώσεις σε όλο το φάσμα λειτουργίας και οργάνωσης των ΜΜΕ, θα λέγαμε ότι πρέπει να κινηθείτε σε 4 άξονες για τη διάσωση της ΕΡΤ. Όπως:

α)Άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος. Αν είναι δυνατόν και αύριο το πρωί με ΚΥΑ η άλλο τρόπο που θα επιλέξετε. Οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι εις βάρος της λειτουργίας. Όχι άνοιγμα με νόμο, τροπολογίες και «μηδενική βάση». Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ΄όσα θα λύσει που είναι και χρονοβόρα, όσο και αν ο νόμος η οι νόμοι, έρθουν στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για να λύσουν το θέμα.

β)Επιβράβευση όλων των αγωνιστών για τις μάχες και τους αγώνες 20 μηνών. Η ηθική επιβράβευση, είναι καθήκον της πολιτείας. Έχει το συμβολισμό της προσφοράς θάρρους και υπομονής, σε έναν άνισο αγώνα εξόντωσης τους, από τους ισχυρούς και τα συμφέροντα, που έστησαν το μόρφωμα της ΕΔΤ-ΔΤ-ΥΠΟΙΚ-ΝΕΡΙΤ.

γ)Μετά τη λειτουργία της ΕΡΤ και την είσοδο όλων των απολυμένων στο Ραδιομέγαρο, μόνο τότε, «μηδενική βάση» με νόμο, αξιολόγηση, και ορθολογισμό προσωπικού και υπηρεσιών, με τη συναίνεση όλων των εμπλεκομένων φορέων. Απολυμένων-εργαζομένων και συνδικαλιστικών οργάνων-ΠΟΣΠΕΡΤ-ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ, για έναν δημόσιο, αξιόπιστο και πλουραλιστικό οργανισμό, ανταγωνιστικό της ιδιωτικής τηλεόρασης και όχι σε ένα υποβαθμισμένο περιθωριακό κανάλι της γειτονιάς.

Έτσι θα μπει φραγμός στο χαμαλίκι και την εκμετάλλευση της ΕΡΤ, από συμφέροντα, κλίκες, φατρίες, κηφήνες, πολιτικούς χαμαιλέοντες, λαμόγια και τρωκτικά! Κύριε Παπά, ιδού η Ρόδος...εσείς κάνετε το.... «πήδημα!». Μην αφήνετε τους «φιμιμίδες» να κάνουν αυτή τη δουλιά.

δ)Μετά, προχωρήστε στην από «μηδενική βάση» ανασυγκρότηση του φορέα της ΕΡΤ με νόμο, που θα πάρει αρκετό χρόνο για ψήφιση και εφαρμογή. Παράλληλα ο φορέας πρέπει να βγει από τη θηλιά που πνίγει τις ΔΕΚΟ. Αν μείνει να λειτουργεί ως ΔΕΚΟ, ποτέ δεν θα βρει το δρόμο της ανάπτυξης. Θα είναι πάντα σε μια μόνιμη περιδίνηση με καθημερινά προβλήματα λειτουργίας και απρόβλεπτες συνέπειες.
Καλή επιτυχία στα ονειρά σας και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ για το καλό της Ελλάδας και την ένωση του απανταχού Ελληνισμού μέσω, της ERT-World Satellite που περιμένει την συνδεσή του και πάλι, από την εσχατιά του κόσμου, αλλά και την πλέον απόμακρη γωνιά της γης.

Περιμένει ο Ελληνισμός της διασποράς, μέσα από την εικόνα της ΕΡΤ, να βυζάξει το γάλα της μάνας πατρίδας, και να νιώσει τη ζεστασιά της, μαζί με το άρωμα και την ευωδιά που άφησαν πίσω οι προγονοί τους, ταξιδεύοντας σε άγνωστους, και μακρινούς κόσμους.

Εκεί, μεταλαμπάδευσε το Ελληνικό πνεύμα, τα Ελληνικά ιδεώδη, ο πολιτισμός, και η δημιουργία από τη νέα γενιά, που γαλούχησε και σμίλεψε με το χάδι της η Ελληνίδα μάνα, μέσα από την ιστορία και τις παραδόσεις μας. Αυτή τη γέφυρα και ζεστασιά με τον απανταχού ελληνισμού, μέσω της ΕΡΤ, πρέπει να κρατήσουμε σαν κόρη οφθαλμού!

Μιζέρια και φτώχια, τους έκαναν να αναζητήσουν το όνειρο και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, και την υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια να είμαστε Έλληνες!
Keywords
Τυχαία Θέματα