Κυριακο ακουσ; για την ελλαδα ρε γαμωτο…! (βιντεο)

14:09 11/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει Κ.Π.
"Έχω τρελαθεί. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Απλά μπήκα στον τελικό και το που σκέφτηκα ήταν ότι "Για την Ελλάδα θα τρέξω και για κανέναν άλλο". Όλα για την Ελλάδα...
αξίζει να κάνει κάποιος τα πάντα για αυτήν. Πέτυχα αυτό που κανείς δεν πίστευε, πλην δύο - τριών ανθρώπων».
Βούλα Πατουλίδου 6-8-1992

Αγαπητό Fimotro,
Αυτά τα λόγια της Βούλας Πατουλίδου, μαζί με την ιστορική φράση: «για την Ελλάδα
ρε γαμώτο…» σκέφθηκα μετά τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Βούλα Πατουλίδου είχε να αντιμετωπίσει 3 κολοσσούς του παγκόσμιου στίβου. Νοροζιλέκο, Ντίβερς, Ντόνκοβα και άλλα διεθνή αστέρια των 100 μέτρων, και δεν ήταν καν αουτσάιντερ. Ένα μικρό ατύχημα την έφερε στην κορυφή. Πάθος ικανότητα και τύχη της Βούλας, έκαναν την Ελλάδα να βγει στους δρόμους, για ένα απίστευτο γεγονός!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Σε όλες τις μετρήσεις και εκτιμήσεις δεν είχε πολλά περιθώρια νίκης απέναντι σε Μειμαράκη και Τζιτζκώστα. Ο μόνος που πίστεψε στη νίκη ήταν ο ίδιος ο Κυριάκος και οι στενοί του συνεργάτες. Είχε όμως πάθος, στρατηγική, στόχους και αυτοπεποίθηση. Ήταν βέβαιος για τη νίκη του γι΄αυτό και από την αρχή επέμενε ότι «εγώ» θα είμαι ο νικητής. Το «εγώ» κυριαρχούσε παντού.

Για μας και όσοι έζησαν από κοντά τον αγώνα του δεν ήταν έκπληξη η εκλογή του. Ήταν μια φυσική κατάληξη που επιζητούσε η βάση της ΝΔ την οποία και έπεισε με απλότητα, σοβαρότητα και λίγα και κατανοητά λόγια. Για να νικήσει κάποιος χρειάζεται ικανότητα και τύχη. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την τύχη μαζί του και έγινε πρωθυπουργός αλλά όχι την ικανότητα να κυβερνήσει.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα συνδυάζει και τα δυο, με πλεονέκτημα και τα ηγετικά προσόντα. Έχει τη μόρφωση και την ικανότητα να κάνει τη δημιουργική ανανέωση όπως υποσχέθηκε και να κυβερνήσει:

"Από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα. Ας το γνωρίζει αυτό καλά και ο κ.Τσίπρας" είπε χαρακτηριστικά μετά τη νίκη του.

Ο Κυριάκος πρόβαλλε ένα νέο στυλ ηγέτη με Αμερικανικές και ευρωπαϊκές προδιαγραφές, έχοντας στο πλάι του και την οικογενειά του την οποία και ευχαρίστησε. Κάτι που για την Ελλάδα φαντάζει ακόμα απόμακρο. Ως πολιτικός, μπορεί να φέρει βαρύ επώνυμο, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον πατέρα του. Είναι αυτόνομος και έχει χαράξει τη δική του πορεία. Έχει «τσαγανό» και τολμάει. Μένει να το αποδείξει!

Διαφοροποιήθηκε πολλές φορές από τη γραμμή του κόμματος, αλλά και αρνήθηκε να ψηφίσει τον σημερινό πρόεδρο της δημοκρατίας. Σήμερα του δίνεται η ευκαιρία να ξεδιπλώσει όλες του τις αρετές, μέσα από τη δημιουργική ανανέωση, σύνθεση απόψεων και ιδεών, ανοίγοντας νέους ορίζοντες, ελπίδα και προοπτική!

Όλα για την Ελλάδα ρε γαμώτο… Αυτό το βασανισμένο λαό που υποφέρει!
Ας θυμηθούμε όμως και τη συγκλονιστική κούρσα της Βούλας Πατουλίδου πριν από 24 χρόνια!
Keywords
Τυχαία Θέματα