Κυπρος και λιβανος υπεγραψαν συμφωνια στρατιωτικης συνεργασιας...

09:01 16/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Κύπρος και Λίβανος υπέγραψαν, την Κυριακή, πρόγραμμα διμερούς στρατιωτικής ...
συνεργασίας, διευρύνοντας έτσι το δίκτυο των συνεργασιών της Λευκωσίας στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς η Κύπρος έχει υπογράψει συμφωνίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Την συμφωνία υπέγραψαν οι υπουργοί άμυνας Χριστόφορος
Φωκαΐδης και Samir Moqbel. Ο κ. Φωκαΐδης δήλωσε πως το πρόγραμμα «αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των δύο μας επιτελείων για την εμβάθυνση της μεταξύ μας συνεργασίας». Η Κύπρος επίσης είναι έτοιμη να συμβάλει στην εκπαίδευση και στη δημιουργία υποδομών στο Λίβανο «που θα επιτρέψουν την ακόμα πιο στενή και αποτελεσματική συνεργασία».

Ο κ. Moqbel από τη πλευρά του ανέφερε πως οι δύο χώρες έχουν επικαιροποιήσει συμφωνίες τους από το 2013 και ότι με την νέα συμφωνία θα θέσουν πλέον σε εφαρμογή αυτά που συζήτησαν. Είπε ακόμη ότι συζήτησαν την συνομολόγηση Συνθήκης για την Έρευνα και Διάσωση, καθώς και μια συμφωνία για την συνδρομή σε περίπτωσή πυρκαγιών.

Ο υπουργός Άμυνας του Λιβάνου έγινε δεκτός και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο ζήτησε τη στήριξη της Κύπρου εντός της ΕΕ, έτσι ώστε να παραχωρηθεί βοήθεια και μάλιστα άμεσα στους πρόσφυγες τους οποίους φιλοξενεί ο Λίβανος και να ενισχυθούν από την ΕΕ οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα