Κριτικη δημα σε παπανδρεου για τα απορρητα κονδυλια

19:47 19/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αθ. Τσούρα, σχετικά με τις απόρρητες εθνικές δαπάνες, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας. Σε αυτήν επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι συμφωνεί με την ομόφωνη απόφαση, της 25ης Οκτωβρίου...
2011, της εν λόγω Επιτροπής, να αναζητηθεί ο πλέον πρόσφορος τρόπος συζήτησης
και ανταλλαγής απόψεων, προκειμένου να επιτευχθεί η κοινή, όπως τη χαρακτηρίζει, επιδίωξη συνδυασμού της εξασφάλισης διαφάνειας στη διάθεση του δημόσιου χρήματος και της αποτελεσματικότητας στην επίτευξη του σκοπού για τον οποίο διατίθενται τα κονδύλια αυτά.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώνει τον πρόεδρο της Επιτροπής για τις κείμενες διατάξεις που διέπουν τη διαχείριση των εν λόγω δαπανών, σημειώνοντας ότι παρέκκλιση από την εφαρμογή των εν ισχύ διατάξεων μπορεί να γίνει μόνο με νομοθετική πρωτοβουλία.

Τον ενημερώνει επίσης για το ύψος των δαπανηθέντων κονδυλίων για το 2010 και τον προϋπολογισθέντων κονδυλίων για το 2011, σημειώνοντας ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο, ενώ επισημαίνει ότι από τις 11 Νοεμβρίου 2011 δεν έχουν εγκριθεί εκταμιεύσεις.

Διευκρινίζει, δε, ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του κι έπειτα, «δεν έχουν εγκριθεί εκταμιεύσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα