ΚΡΙΣΙΜΟ 20ΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

19:12 25/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Κρίσιμη εβδομάδα αρχίζει για την ελληνική οικονομία, καθώς θα πρέπει να εξειδικευθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων για να παρουσιασθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου στη Βουλή και να ψηφισθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αφού θα έχουν...

προηγηθεί διαβουλεύσεις με την τρόικα. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει σήμερα από την Ύδρα, όπου πέρασε τις διακοπές του Πάσχα, από όπου έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει παρά τις δυσκολίες».

Οσον αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των 26 δισ. ευρώ, θα παρουσιασθούν αναλυτικά σε κάθε τομέα οι περικοπές, καθώς και τα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις όπως στη ΔΕΗ συναντούν αντιδράσεις των συνδικαλιστών που απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η τακτική επίσκεψη της τρόικας θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, οπότε οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) θα αξιολογήσουν τις επιδόσεις της χώρας για τη χορήγηση της επόμενης δόσης ύψους 12 δισ. ευρώ τον Ιούνιο,από το δάνειο των 110 δισ.ευρώ .
Keywords
Τυχαία Θέματα