Κρετσου: πανω απο 20 δις ευρω στην ελλαδα μεσω εσπα - τα 2 δις. αμεσα...

22:41 6/10/2015 - Πηγή: Fimotro
Περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης «είναι έτοιμα εισρεύσουν στην πραγματική...
οικονομία» της Ελλάδας, δήλωσε η επίτροπος αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, η Ρουμάνα επίτροπος εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα,
τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα «συνεργαστεί στενά» με την Αθήνα ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα κοινοτικά κονδύλια, τα οποία αποτελούν αντιστάθμισμα στην ύφεση, όπως ανέφερε η ανακοίνωση και του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την Κ. Κρέτσου, οι Βρυξέλλες «είναι έτοιμες» να βοηθήσουν τις ελληνικές Αρχές «στις προσπάθειές τους να εγκαθιδρύσουν ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο» και να εφαρμόσουν «τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» για αυτόν το σκοπό.

Η κ. Κρέτσου χαρακτήρισε γόνιμη τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη και για την επανεκλογή και την ομιλία του, χτες. Ειδικότερα, σε δήλωσή της μετά από τη συνάντηση, η κ. Κρέτσου χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη σημερινή ημέρα διότι το ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει τα έκτακτα μέτρα για την Ελλάδα, έπειτα από την πρόταση της Επιτροπής, προκειμένου να βοηθηθεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα ρευστότητας, με αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στο 100% των έργων, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα (σ.σ. μέχρι σήμερα η απορρόφηση των κονδυλίων ανέρχεται στο 91%). Έτσι, σημείωσε, θα υπάρξει άμεση απελευθέρωση 2 δισ. ευρώ, μόλις εκδοθεί η απόφαση σε δέκα ημέρες.

Υποδεχόμενος την Ευρωπαία Επίτροπο στο Μ. Μαξίμου, κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας την ευχαρίστησε για τις προσπάθειες και την προσωπική συμβολή της και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να έχει μια αποτελεσματική αξιοποίηση αυτών των πολύ σημαντικών πόρων για την οικονομία μας, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να παλέψει τις υφεσιακές τάσεις της οικονομίας.

Εκτίμησε ότι αυτοί οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι πολύ σημαντικοί για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρέθηκε μια επικοδομητική λύση, για να σημειώσει ότι «στόχος μας είναι να μην χάσουμε ούτε ένα ευρώ». Στο ίδιο πνεύμα, η κ. Κρέτσου ανέφερε ότι στις χτεσινές επαφές που είχει με τους υπουργούς, τής είπαν ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί ούτε ένα ευρώ και πρόσθεσε ότι για την επόμενη προγραμματική περίοδο θα είναι 20 δισ. ευρώ (σ.σ. η συμμετοχή της Επιτροπής στο ΕΣΠΑ 2014-2020 όσον αφορά στην Ελλάδα).
Keywords
Τυχαία Θέματα