"κουρευουν" τον παπαδημο, κραδαινουν το ημερολογιο

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Νασιόπουλος
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Σε τροχιά αποδόμησης του πρωθυπουργικού προφίλ του Λουκά Παπαδήμου αρχίζει να κινείται η ΝΔ ως αντίβαρο στις προτροπές και πιέσεις για παράταση του χρονικού ορίζοντα της κυβέρνησης συνεργασίας. Από το γαλάζιο επιτελείο... αμφισβητούν έντονα όσες δημοσκοπήσεις
εμφανίζουν ενισχυμένη την εικόνα του κ.
Παπαδήμου, ενώ ευθείες βολές εναντίον του έχουν αρχίσει να εξαπολύουν στελέχη της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς, τα οποία βρίσκονται και σε ανοικτή γραμμή με τη Λεωφόρο Συγγρού.
Την ίδια στιγμή, την κομματική γραμμή για εκλογές έως τις αρχές Μαρτίου έχουν κληθεί να υπερασπιστούν και οι αντιπρόεδροι του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, οι οποίοι μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου ως υπουργοί Αμυνας και Εξωτερικών, αντίστοιχα. Ο κ. Αβραμόπουλος διαμήνυσε από την περασμένη εβδομάδα ότι μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο μια μικρή παράταση της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, ενώ χθες ο κ. Δήμας τόνισε (στη «Real») ότι πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τον χρόνο διενέργειας των εκλογών. Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά ανέφεραν ότι οι παρεμβάσεις των δύο αντιπροέδρων, που αποτελούν και το βαρύ πυροβολικό της ΝΔ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, εμπεριέχουν μια έμμεση προειδοποίηση ότι η θέση τους στην κυβέρνηση συνεργασίας θα καταστεί μετέωρη εάν επιδιωχθεί ανατροπή του εκλογικού χρονοδιαγράμματος.
Με παρέμβαση της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, υπό τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, το γαλάζιο επιτελείο έστειλε χθες σαφέστατο μήνυμα ότι θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος που θα λειτουργεί «εκβιαστικά» για τη ΝΔ, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, ώστε να στηρίξει την παράταση του βίου της κυβέρνησης. «Η πραγματικότητα δεν μπορεί να αναιρεθεί από υποθετικού τύπου ερωτήσεις-κατασκευές μιας άλλης "πραγματικότητας" που δεν υπάρχει...», αναφέρει ο πολιτικός σχεδιασμός του κόμματος, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά και την ενόχληση της Λεωφόρου Συγγρού, που εκτιμά ότι το πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης συνεργασίας έχει ήδη αρχίσει να εξαντλείται.

ΕΥΘΕΙΕΣ ΒΟΛΕΣ. Προεξοφλώντας τη λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση συνεργασίας, στη στοχοποίηση του κ. Παπαδήμου προχωρούν πλέον τα στελέχη της λαϊκής Δεξιάς, προεξαρχόντων του γραμματέα Συνδικαλιστικού της ΝΔ, Γιάννη Μανώλη, και του επικεφαλής της ΔΑΚΕ, Νίκου Κιουτσούκη. «Κάποιοι προσπαθούν να αγιοποιήσουν τον κ. Παπαδήμο και αυτό δεν γίνεται αποδεκτό», σχολίαζε χθες ο κ. Μανώλης, ενώ η ΔΑΚΕ προχώρησε σε ανοικτή επίθεση κατά της νέας κυβέρνησης, αναφέροντας ότι «όσοι πίστεψαν ότι η αλλαγή πρωθυπουργού θα φέρει καλύτερες μέρες, διαψεύστηκαν γρήγορα».
Εξάλλου, σε μια έμμεση προτροπή προς την ηγεσία της ΝΔ να σημάνει την έξοδο από την κυβέρνηση Παπαδήμου, η γαλάζια συνδικαλιστική οργάνωση αποφαίνεται ότι «προδόθηκαν όσοι νόμισαν ότι η κυβέρνηση "ειδικού σκοπού" θα περιοριστεί σ' αυτά τα οποία συναποφάσισαν...».
Keywords
Τυχαία Θέματα