Κωστας καραμανλης : να βγει η νδ ισχυρη απο τις καλπες

17:03 24/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Κατερίνα Κατσαβού
(από τον Τύπο της Κυριακής)
Μήνυμα στήριξης της Νέας Δημοκρατίας στέλνει ο Κώστας Καραμανλής, λίγες εβδομάδες πριν από την προκήρυξη των εκλογών. Ο πρώην πρωθυπουργός, παρακολουθώντας τις εξελίξεις αλλά και τις ανακατατάξεις που καταγράφονται στο...
χώρο της Κεντροδεξιάς, επισημαίνει στους συνομιλητές του την ανάγκη να βγει ισχυρή η Νέα Δημοκρατία από τις κάλπες καθώς αποτελεί το μοναδικό εχέγγυο για το εθνικό συμφέρον.
Οπως επισημαίνουν
συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή στον «ΤτΚ», η άποψη του πρώην πρωθυπουργού είναι σαφής όταν ερωτάται για την ώρα της κάλπης: «Οσο πιο ισχυρή είναι η Ν.Δ. και όσο πιο ισχυρός ο Αντώνης Σαμαράς τόσο το καλύτερο για τη χώρα». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει στη θέση του για εκλογές «το συντομότερο δυνατό» για να κυβερνηθεί η χώρα, καθώς υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα όχι μόνο στο ζήτημα της οικονομίας, αλλά και στην εξωτερική μας πολιτική.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός δεν κρύβει ότι το ΠΑΣΟΚ με σειρά εγκληματικών λαθών οδήγησε τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο και πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο θα παρουσιάσει με πλήρη σαφήνεια τις προγραμματικές της προτάσεις με σκοπό να μπει τέλος στην ύφεση και να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό η ανάκαμψη της οικονομίας.
Οσοι συνομιλούν με τον κ. Καραμανλή διαπιστώνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να μην παρεμβαίνει δημοσίως, όμως με την παρουσία του στη Βουλή, ειδικά σ’ αυτήν την κρίσιμη κοινοβουλευτική περίοδο, στηρίζει απόλυτα τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά θεωρώντας ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να βάλει τέλος στην καταστροφική πορεία της χώρας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σε ό,τι αφορά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Καραμανλής εκτιμά ότι η Ν.Δ. μπορεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της, να μιλήσει ανοιχτά στους πολίτες για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, να αναδείξει το δικό της πρόγραμμα και να αποκτήσει δυναμική προκειμένου να αλλάξει σελίδα η χώρα την επόμενη μέρα.
Ηδη, οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή έχουν αποκαλύψει σοβαρές πτυχές για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ. Ο κ. Καραμανλής -όπως αναφέρουν οι συνομιλητές του- παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην εξεταστική, ενώ θεωρεί ότι το υπόμνημα, που κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου, δίνει πολλές απαντήσεις στους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ αλλά και στις μεθοδεύσεις των στελεχών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου που έφεραν το Μνημόνιο.
Σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο, σε κάθε ευκαιρία, ο πρώην πρωθυπουργός θα διατυπώνει τη στήριξή του προκειμένου η Ν.Δ. να πετύχει τους εκλογικούς της στόχους, κάτι που ο ίδιος άλλωστε έκανε στην κρίσιμη ψηφοφορία για την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου, όταν στις επαφές που του ζητούσαν αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ. διαμήνυε ότι προέχει το εθνικό συμφέρον που εκφράστηκε από τις επιλογές του προέδρου, Αντώνη Σαμαρά.
Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός παρακολουθεί τις δικαστικές εξελίξεις στ
Keywords
Τυχαία Θέματα