Κορωνοϊός και μάσκα: τι πρέπει να προσέχουμε για να είμαστε ασφαλείς

11:40 1/8/2020 - Πηγή: Fimotro

Η σωστή χρήση της μάσκας είναι το κλειδί για την αποτελεσματικότητά της ιδιαίτερα τώρα που γίνεται απαραίτητη σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας θα καλύπτει πλέον η μάσκα καθώς η χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους είναι απαραίτητη με βάση τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Μάλιστα υπάρχει και «ισχυρή σύσταση» για χρήση της και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Ωστόσο όπως τονίζουν όλοι οι ειδικοί η μάσκα δεν είναι αξεσουάρ, αλλά

μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό.

Πώς να τη χρησιμοποιούμε με ασφάλεια
Από τον Απρίλιο ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας είχε δώσει οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας. Ο κ.Τσιόδρας είχε πει πως η μάσκα πρέπει να καλύπτει πλήρως μύτη και στόμα, ενώ ο χρήστης οφείλει να πλένει τα χέρια του με σαπούνι και νερό ή αντισηπτικό πριν την τοποθετήσει στο πρόσωπό του. Επιπλέον, πολύ σημαντικό είναι όταν αφαιρείται η μάσκα, αυτό να γίνεται με τέτοιο τρόπο και ιδιαίτερη προσοχή ώστε ο χρήστης να μην αγγίζει το μπροστά μέρος της.

Σε ό,τι αφορά τις μάσκες μιας χρήσης, αυτές θα πρέπει να απορρίπτονται με τον ενδεδειγμένο τρόπο και όχι στους κάδους ανακύκλωσης.

Αν η μάσκα είναι υφασμάτινη και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να πλένεται στους 60 βαθμούς με κανονικό απορρυπαντικό και στη συνέχεια να σιδερώνεται.

Τα έξι βήματα για τη σωστή χρήση της μάσκας
Πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών πριν αγγίξουμε τη μάσκα
Πιάνουμε τη μάσκα από τα κορδόνια και τα περνάμε πίσω από τα αυτιά μας
Τραβάμε τις πλευρές της μάσκας, ώστε να καλύψει το κάτω μέρος του σαγονιού μας και τη μύτη μας
Αποφεύγουμε να ακουμπάμε τη μάσκα όσο τη φοράμε
Αφαιρούμε τη μάσκα κρατώντας τη μόνο από τα κορδόνια
Την πετάμε στα σκουπίδια αν είναι μίας χρήσης. Την πλένουμε στους 60 βαθμούς με απορρυπαντικό και στη συνέχεια τη σιδερώνουμε αν είναι υφασμάτινη.

The post Κορωνοϊός και μάσκα: Τι πρέπει να προσέχουμε για να είμαστε ασφαλείς appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα