''κοπηκαν'' μυλοπουλος, αλμπανης, οριακα ο κουλογλου, πρωτευσαν χουντης, σακοραφα...

15:32 14/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Με «θύματα» έληξε ο πρώτος, μεγάλος γύρος της σύγκρουσης στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.
Παρότι η συμβιβαστική πρόταση ...
της ηγετικής ομάδας ήταν να εκλεγούν στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής την Κυριακή τα 36 από τα 42 πρόσωπα του ευρωψηφοδελτίου, τελικά μόνο 34 συγκέντρωσαν το απαιτούμενο 50% συν ένα, με αποτέλεσμα να μείνουν οκτώ και όχι έξι κενές θέσεις, οι οποίες θα συμπληρωθούν μετά από διαβουλεύσεις στην πολιτική γραμματεία του κόμματος, τις επόμενες ημέρες.

Από την πρόταση της
ηγετικής ομάδας κόπηκαν ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, για λόγους που σχετίζονται με τις εντυπώσεις από τη διαχείριση που έκανε στο πανεπιστήμιο και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Οριακά εξελέγη ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου για τον οποίο υπήρχαν έντονες αντιδράσεις, λόγω των παλιών καλών σχέσεών του με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής και ακολούθησε η Σοφία Σακοράφα. Η Κουμουνδούρου απέφυγε για δικούς της λόγους να ανακοινώσει τη σειρά σταυροδοσίας των υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Από τα μη κομματικά μέλη πολύ καλά πήγαν ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Σάββας Ρομπόλης και ο Θέμης Κοτσυφάκης.

Πολύ καλά πήγαν από τις γυναίκες κομματικά μέλη η Τασία Χριστοδουλοπούλου και η Δέσποινα Σπανού.

Υπήρξαν επίσης και απρόοπτα κατά την όλη διαδικασία, όπως για παράδειγμα η ενόχληση που εξέφρασε ο Κώστας Τσουκαλάς με τηλεφώνημά του στον Αλέξη Τσίπρα, όταν είδε ότι κυκλοφορεί το όνομά του για το ψηφοδέλτιο, χωρίς να έχει γίνει κάποια ουσιαστική συζήτηση πριν.

Το θέμα είναι τώρα πώς θα καταφέρει να περάσει η ηγετική ομάδα την υποψηφιότητα του Κρίτωνα Αρσένη, για τον οποίο υπάρχουν επίσης αντιδράσεις από την αριστερή πτέρυγα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγετική ομάδα ζητεί την ανοχή της αριστερής πλατφόρμας στον κ. Αρσένη, αλλά και στον Γιάννη Βαρουφάκη, προκειμένου να δεχθεί την υποψηφιότητα του Κώστα Λαπαβίτσα, του πλέον θερμού υποστηρικτή των απόψεων Λαφαζάνη για την έξοδο από το ευρώ, εάν οι δανειστές εκβιάσουν τη χώρα.

Την υποψηφιότητα Αρσένη αναμένεται να υποστηρίξει και ο οργάνωση της Χαλκιδικής εξαιτίας του ότι ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής ήταν αρωγός στον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές.

Από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα καταβάλλεται επίσης προσπάθεια να επιστρατευτεί και ο Λάκης Λαζόπουλος, προς τον οποίο έγινε κρούση, αλλά απάντηση θα δοθεί μάλλον σήμερα ή αύριο.
Πηγή : prothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα