Κοντονής: ζούμε στην περίοδο ενός “αυριανισμού” αναβαθμισμένης αθλιότητας

14:26 27/2/2021 - Πηγή: Fimotro

Επανέρχεται στην κριτική με εσωκομματικά χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής λίγα 24ωρα μετά τη σύγκρουση κορυφής στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που έγινε με αφορμή την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου και της Δημοκρατίας αλλά στην ουσία της ήταν εφ’ όλης της ύλης.

Με άρθρο του στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο ο κ. Κοντονής κάνει λόγο για είσοδο της χώρας σε περίοδο ενός «αυριανισμού» αναβαθμισμένης

αθλιότητας.

«Μέσω ελεγχόμενων και κατευθυνόμενων από τις κομματικές ηγεσίες ρυπαρών δημοσιευμάτων, αφενός μεν αφήνονται υπόνοιες για τον Πρωθυπουργό για ανοχή κυκλώματος παιδεραστίας, αφετέρου δε δημοσιεύονται ψεύτικες φωτογραφίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που τον εμφανίζουν μαζί με υπόδικο σκηνοθέτη, ο οποίος βαρύνεται με σοβαρά αδικήματα», αναφέρει ο κ. Κοντονής και προσθέτει: «Είναι προφανές ότι έχουμε εισέλθει στην περίοδο ενός «αυριανισμού» αναβαθμισμένης αθλιότητας, ο οποίος εισχωρεί με ψέματα και ανύπαρκτες φωτογραφίες, σ’ ένα χώρο που μόνο τα λαθρόβια έντυπα του απόλυτου κιτρινισμού και της απολύτου ρυπαρότητας κάλυπταν».

Ο κ. Κοντονής υπογραμμίζει πως «υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης είναι οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί αρχηγοί, γιατί δεν αποδοκίμασαν αμέσως αυτά τα δημοσιεύματα».

Αναφερόμενος στον ΠΚ ο κ. Κοντονής υπογραμμίζει: «Ενάμιση χρόνο μετά την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, πολλαπλασιάζονται οι φωνές για την ανάγκη περαιτέρω «διορθώσεων», με αφορμή τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Δεν θ’ αναφερθώ εκ νέου στις μεθοδεύσεις και τις σκοπιμότητες που υπήρξαν κατά τον χρόνο ψήφισης του νέου ΠΚ εκ μέρους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι γνωστά πλέον ακόμη και στους εθελοτυφλούντες. Πιστεύω ότι σωστά υποστηρίζεται, πως ο χρόνος παραγραφής για όλα τ’ αδικήματα του άρθρου 339 του Ποινικού Κώδικα θα πρέπει να αρχίζει από την ενηλικίωση του θύματος. Οταν όμως ψηφίζονται συνολικά χίλια (1.000) άρθρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για να «προλάβουμε» τις δίκες της προεκλογικής περιόδου, μην απορούμε για τα σημερινά προβλήματα. Ολα αυτά θα μπορούσαν κάπως ν’ αμβλυνθούν αν υπήρχε τουλάχιστον η ευαισθησία αποδοχής της πολιτικής ευθύνης, από αυτούς που οι επιλογές τους (σε πρόσωπα και ρυθμίσεις) αποδεικνύονται καταστροφικές για την κοινωνία. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται πως για το εγχώριο πολιτικό προσωπικό αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός»».

The post Κοντονής: Ζούμε στην περίοδο ενός “αυριανισμού” αναβαθμισμένης αθλιότητας appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα