Κοντά σε κοινή λύση η διάσκεψη του βερολίνου

19:29 19/1/2020 - Πηγή: Fimotro
Να φύγουν οι μισθοφόροι της Τουρκίας ζήτησε ο Μακρόν

Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται οι συμμετέχοντες στην Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο Reuters , επικαλούμενο μαρτυρία ενός εκ των συμμετεχόντων.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε σήμερα κατά τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη «να σταματήσει» η αποστολή φιλοτούρκων σύρων μαχητών στην Τρίπολη για να υποστηρίξουν την τοπική κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.

«Οφείλω να σας εκφράσω τη ζωηρή ανησυχία που μου εμπνέει η άφιξη σύρων και ξένων μαχητών στην πόλη της Τρίπολης, αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν σ’ αυτή τη διάσκεψη του Βερολίνου, σύμφωνα με το κείμενο της παρέμβασής του και ενώ η Άγκυρα κατηγορείται πως έχει στείλει στην πρωτεύουσα της Λιβύης μερικές εκατοντάδες σύρους μαχητές.

Ο ΟΗΕ θα πρέπει να διαπραγματευθεί τους όρους μιας εκεχειρίας στη Λιβύη χωρίς κανένα από τα εμπόλεμα μέρη να θέτει προϋποθέσεις, δήλωσε ακόμη ο Μακρόν.

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις

Άρχισαν επισήμως νωρίς το απόγευμα σήμερα (19/1) στο Βερολίνο οι εργασίες της διεθνούς διάσκεψης κορυφής για την ειρήνευση της Λιβύης.

Η διεθνής κοινότητα αναμένεται να θέσει σήμερα Κυριακή (19.01.2020) επί τάπητος στη Διάσκεψη του Βερολίνου το ζήτημα της Λιβύης αναζητώντας μία ειρηνευτική λύση, μετά από εννέα χρόνια συγκρούσεων και αναταραχών.

Keywords