Κομμενα και τα πολλα μπαχαρικα

15:54 2/1/2016 - Πηγή: Fimotro
ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ
Toυ Κάπα Σαρδάμ
«Δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις» δηλώνει πρωί-μεσημέρι- βράδυ και άγρια μεσάνυχτα-άγριο ξημέρωμα ο υπουργός Εργασίας...
κ. Γιώργος Κατρούγκαλος. Και δεν έχουμε λόγους να μην τον πιστέψουμε, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τηρήσει μέχρι τώρα όλες (ή σχεδόν όλες ) τις υποσχέσεις του, με τρανό παράδειγμα την ψήφιση Συμφωνίας με τους δανειστές και όχι Μνημονίου, την αποδοχή ελέγχου από Θεσμούς και όχι από Τρόικα,
καθώς και την αξιοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων και όχι το ξεπούλημά τους. Έτσι λοιπόν και τώρα ας μην αγωνιούν οι συνταξιούχοι παρασυρμένοι από τα μίντια της διαπλοκής. Διότι, όπως μας είπε ο εξοχότατος υπουργός, ο οποίος μας δέχθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς στο γραφείο του:
– Ήδη αυτή η κυβέρνηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς, θέλοντας να σταματήσει τις σπατάλες στα ταμεία, έκοψε με την εγκύκλιο Χαϊκάλη της 14ης Αυγούστου την κατώτατη σύνταξη (από 490 στα 390) που έπαιρναν ανάπηροι εκ γενετής, ανάπηροι από εργατικό ατύχημα, ανασφάλιστοι, ομογενείς από τις εθνικιστές περιοχές του Πόντου, του Καζακστάν και της Βορείου Ηπείρου – στα θέματα αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις! Τολμήσαμε αυτό που δεν τόλμησε η διαπλεκόμενη παράταξη της ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ. Να επιβάλουμε το λιτό βίο και ας διώξαμε τον Βαρουφάκη!
Στο ερώτημά μας αν αποκλείει τις περικοπές διαρρήδην (το είπαμε έτσι για να τον εντυπωσιάσουμε το λόγιο υπουργό- καθηγητή του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης), απάντησε:
– Ε, ναι λοιπόν! Η κυβέρνηση δεν θα κόψει ούτε σεντ από τις κύριες συντάξεις. Βέβαια, θα κόψει κάπως τις επικουρικές, θα κόψει λίγο το εφάπαξ, θα κόψει λιγουλάκι το μέρισμα μετοχών ασφαλιστικών ταμείων, θα κόψει κομματάκι το ΕΚΑΣ – αυτό το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που, ας είμαστε ειλικρινείς, έχει ωθήσει σε σπατάλες, σε διαφθορά και άσωτη ζωή τους ηλικιωμένους, που πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους και όχι να υποκύπτουν στις Σειρήνες του δυτικού υπερκαταναλωτισμού!
Στην απορία μας πώς θα εξασφαλισθεί η εφαρμοσιμότητα των θεσμικών αυτών μεταρρυθμίσεων αστικοδημοκρατικού χαρακτήρα (το είπαμε έτσι για να μας θεωρήσει της λόγιας Αριστεράς) ο συγγραφέας πολυσέλιδων αντιμνημονιακών πονημάτων υπερθεμάτισε:
– Ακούστε και αυτό: Η κυβέρνηση θα εκδώσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να κόψει στους Έλληνες τα πολλά αλάτια, τα πολλά πιπέρια, τα πάσης φύσεως μπαχαρικά, τις μαγιονέζες, τα κέτσαπ, τις μουστάρδες, τις βαριές σάλτσες, τα παχιά τυριά, τις παχιές σούπες και γενικά τα τηγανητά, τα λουκάνικα, τα σαλάμια, τα κόκκινα κρέατα, τα τσιπς και εν γένει τα αμαρτωλά σνακ και τα εισαγόμενα γκουρμέ κυρίως από τα βόρεια κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα οποία έχουμε εις βάρος μας το εμπορικό ισοζύγιο. Το οποίο με της σειρά του επιβαρύνει το χρέος, τροφοδοτώντας ένα αέναο σπιράλ υπερδανεισμού, άρα και εξάρτησης από το φιλανθρωπικό ίδρυμα που λέγεται ΔΝΤ…
Καθώς μας έβλεπε πως πηγαίναμε να τον διακόψουμε, μας πρόλαβε αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη δύσκολα κρυπτόμενη διαλεκτική του ευφυΐα:
– Κομμένα επίσης και τα γλυκά και τα ζαχαρούχα αναψυκτικά!
Τέλος, στην απορία μας αν θα κοπούν και λέξεις, ορολογίες και έννοιες όπως «νοημοσύνη », «φιλότιμο», «συνείδηση», «αξιοπρέπεια», «σοσιαλισμός» και παρόμοια ήταν κατηγορηματικός:
– Αστειεύεσθε; Η κυβέρνηση θα δώσει μάχη να μην κοπούν! Δεν κόβουμε καλύτερα το κεφάλι μας; Τώρα, μπορεί να χρειασθεί να περικόψουμε κάτι…
(ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ…ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ, ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 2/1/16 ).
Keywords
Τυχαία Θέματα