Κομισιον : h neα κυβερνηση εχει εντολη να υλοποιησει τις μεταρρυθμισεις...

21:15 21/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Ικανοποιημένη για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα και την ευρεία αντιπροσώπευση ...
φιλοευρωπαϊκών κομμάτων δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπενθυμίζοντας την ίδια ώρα ότι η Αθήνα έχει δεσμευτεί σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως υπό την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα,
«η Ελλάδα δεσμεύθηκε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και απασχόλησης», ενώ εκτίμησε δε, ότι η νέα κυβέρνηση έχει την εντολή να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, τόνισε ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία και πρόσθεσε ότι η απελθούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση έκανε ουσιαστική δουλειά, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην πρώτη αξιολόγηση.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα του ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τάχιστα τα καθήκοντά της, ενώ μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα έχει το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για τη νίκη του.
Keywords
Τυχαία Θέματα