Κλειστα τα στοματα!!!

12:13 5/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Ξαναχτύπησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μετά από σιωπή αρκετών ημερών, με αγωγή που κατέθεσε για εξύβριση στον Αιμίλιο Λιάτσο και στην εφημερίδα του '' Παρασκευή +13 '' , ζητώντας αποζημίωση 1 εκατομμύριο ευρώ , καθώς η εν λόγω...
εφημερίδα μετά τα απαξιωτικά που είπε ο κύριος Πάγκαλος για τους 'Ελληνες στη Γαλλία,
σε γαλλικό ΜΜΕ, τον εμφάνισε στο πρωτοσέλιδο της στις 02/12/2011 με μύτη και αυτιά γουρουνιού.
Απ ' ότι δείχνουν τα πράγματα,εδώ και χρόνια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και φυσικά δεν δέχεται κριτική για τη δημόσια συμπεριφορά του. Θα μπορούσε κάποιος να τον χαρακτηρίσει εύθικτο, αν απλώς εξέφραζε λεκτικά τη δυσαρέσκεια του. Το γεγονός όμως ότι κατέθεσε αγωγή εναντίον του γνωστού δημοσιογράφου, στηριζόμενος στον τυποκτόνο νόμο- έκτρωμα Βενιζέλου, αλλάζει τα δεδομένα, καθώς οι καταθέσεις αγωγών και όχι μηνύσεων με τις οποίες ζητά κάθε φορά τεράστια χρηματικά ποσά ως ηθική αποκατάσταση, είναι για εκείνον σύνηθες φαινόμενο.
Και εδώ αναρωτιόμαστε όλοι, αν ο στόχος είναι πράγματι η ηθική του αποκατάσταση ή μήπως το πράγμα προχωράει βαθύτερα και μέσω των αγωγών, επιδιώκει να μπαίνει φίμωτρο στα στόματα που έχουν την κακή συνήθεια να μιλάνε. Αν ο κύριος Πάγκαλος πραγματικά αισθανόταν θιγμένος θα μπορούσε να ζητήσει από όσους θεωρεί ότι τον έθιξαν , μια δημόσια συγνώμη και όλα θα σταματούσαν εκεί. Όμως εκείνος κάθε φορά κινείται δικαστικά και ζητά μεγάλα χρηματικά ποσά.
Και καταλήγω στο σπουδαιότερο που άλλο δεν είναι από τους λόγους που ο Αιμίλιος Λιάτσος αποφάσισε να προχωρήσει στο συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο. Εξήγησε λοιπόν σήμερα το μεσημέρι, στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντάσκα και Γιάννη Παπαγιάννη, στη διάρκεια της ραδιοφωνικής τους εκπομπής στο Ράδιο 9, ότι η παραπάνω επιλογή του αφορούσε κυρίως το γεγονός ότι, μετά τις κατά καιρούς δηλώσεις Πάγκαλου για τους Έλληνες, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, θέλησε να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των Ελλήνων που τόσο βάρβαρα έπληξε ο κύριος Πάγκαλος.
Και ο δημοσιογράφος έχει βεβαίως απόλυτο δίκιο. Γιατί αν το σκίτσο στην εφημερίδα θίγει τον κύριο Πάγκαλο, τότε τι θα πρέπει να πούμε εμείς, όλοι οι Έλληνες, κάθε φορά που ακούμε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να μας αποκαλεί '' μαλάκες '', '' τεμπέληδες '' και '' κοπρίτες '' ; Και κυρίως, τι θα πρέπει να κάνουμε.
Το σίγουρο είναι ότι όλοι μας, είμαστε πολύ θυμωμένοι με τον κύριο Πάγκαλο και σαφώς στο πλευρό του Αιμίλιου Λιάτσου. Γιατί ο 'Ελληνας δεν είναι, αξιότιμε κύριε αντιπρόεδρε, ούτε τεμπέλης, αλλά ούτε και κοπρίτης. Απλά κάποιες φορές ξεχνά εύκολα και μπροστά στην κάλπη επιμένει να κάνει και να ξανακάνει τα ίδια λάθη.
Keywords
Τυχαία Θέματα