''κλειδι'' τα εας για συμφωνια με την τροικα...

Το «λουκέτο» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με τη διατήρηση μόνο ενός εργοστασίου είναι το «κλειδί» που θα ξεκλειδώσει τη συμφωνία με την τρόικα, σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση...
του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με τα στελέχη αυτά, οι περίπου 700 απολύσεις από τα ΕΑΣ
θα προσμετρηθούν στις 4.000 απολύσεις, που αποτελούν υποχρέωση της χώρας μέχρι τα τέλη του έτους προκειμένου να κλείσει μία ακόμη εκκρεμότητα με την τρόικα.
Αισιόδοξος εμφανίζεται και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος στις δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επανέλαβε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα κλείσει μέσα στον Δεκέμβριο.
Χαμόγελα προκάλεσε στο Μαξίμου και η δήλωση του κ. Σουλτς υπέρ της ανάληψης άμεσης δράσης σε ό,τι αφορά το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους αμέσως μόλις η Eurostat επιβεβαιώσει τα μεγέθη για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας.
Πρόκειται για θέμα που ο κ. Σαμαράς έχει θέσει επανειλημμένα σε ανώτατο επίπεδο στην Ε.Ε. και το οποίο, στο μέτρο που θα γίνει πράξη, μπορεί «να ξεκλειδώσει» ακόμη και τετραπλές κάλπες.
Την ίδια ώρα πάντως, σύμφωνα με στέλεχος της κυβέρνησης που έχει καλή γνώση του κλίματος το οποίο επικρατεί στις Βρυξέλλες για τα ελληνικά θέματα, οι δανειστές μας θεωρούν πολύ δύσκολη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δοθεί η προβλεπόμενη δόση των 4,9 δισ. που προβλέπονταν για το τέλος του έτους, ούτε και το 1 δισ. που εκκρεμεί από τον Ιούνιο.
Κι επειδή μεσολαβούν οι γιορτές των Χριστουγέννων και τον Ιανουάριο λήγουν ομόλογα 2,9 δισ., δεν αποκλείουν η ελληνική πλευρά να καλύψει τις ανάγκες της με έκτακτη έκδοση εντόκων γραμματίων.
Εντός αυτού του κλίματος η κυβέρνηση προετοιμάζεται και για τις μάχες στη Βουλή.
Για το Μαξίμου «μητέρα των μαχών» συνεχίζει να θεωρείται η ρύθμιση για την άρση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Χαρακτηριστική του κλίματος είναι και η νέα δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιου ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει ολική άρση των πλειστηριασμών.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα