Κλεγκ: "η βρετανια κινδυνευει με απομονωση"

Ιδιαίτερα απογοητευμένος με το βέτο του Ντέιβιντ Κάμερον στη Σύνοδο Κορυφής δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης και ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ. «Το βέτο του Κάμερον στη συνθήκη της ΕΕ ήταν κακό για τη Βρετανία και θα μπορούσε να την...
αφήσει απομονωμένη και περιθωριοποιημένη» προειδοποίησε.

Ο Κλεγκ επέρριψε επίσης ευθύνες στη Γαλλία και τη Γερμανία για την «αδιαλλαξία» τους στη Σύνδο, ενώ κατηγόρησε και τους ευρωσκεπτικιστές του συντηρητικού κόμματος
που «έφεραν σε δύσκολη θέση» τον Κάμερον.

Σύμφωνα με το ΒΒC, ο Κλεγκ αισθάνθηκε απογοήτευση όταν ξύπνησε την Παρασκευή το πρωί και έμαθε για τους χειρισμούς του Κάμερον στη Σύνοδο Κορυφής. «Δεν μπορούσε να το πιστέψει» δήλωναν χαρακτηριστικά άνθρωποι κοντά στον επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Πρόκειται για σημαντική διαφοροποίηση της στάσης του Κλεγκ, καθώς αρχικά είχε δηλώσει ότι είχε έρθει σε συνεννόηση με τον βρετανό πρωθυπουργό για τη διαπραγματευτική στάση που τηρήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, υποστήριξε στο BBC ότι κατέστησε σαφές στον βρετανό πρωθυπουργό ότι ήταν αδύνατον γι’ αυτόν να υποστηρίξει την απόφασή του για βέτο.

Πάντως, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών εξήγησε ότι δεν έχει πρόθεση να διαλύσει τον κυβερνητικό συνασπισμό για το θέμα αυτό, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε οικονομική καταστροφή για τη Βρετανία.
Keywords
Τυχαία Θέματα