ΚΙΝΑ ΚΑΛΕΙ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Έκκληση προς τους ευρωπαίους ηγέτες να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους στην ευρωζώνη το συντομότερο δυνατόν και να αποτρέψουν τη μετάδοσή της απηύθυνε η Κίνα, τη στιγμή που ο τέταρτος στην... ιεραρχία ηγέτης της χώρας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.
«Ελπίζουμε ότι οι χώρες της ΕΕ θα καταλήξουν το ταχύτερο δυνατόν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διευθέτησης και ότι θα υιοθετήσουν αποτελεσματικά μέτρα για να μετριάσουν την κρίση χρέους και να αποτρέψουν την περαιτέρω μετάδοση της
κρίσης», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Γιανγκ Γου, σε δημοσιογράφους.«Η Κίνα είναι βέβαιη ότι η ΕΕ έχει την ικανότητα και την σοφία να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία. Παρείχαμε πάντα όποια βοήθεια μπορούμε στις ενδιαφερόμενες χώρες μέσω διμερών και πολυμερών καναλιών», πρόσθεσε.Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, κατά την επταήμερη περιοδεία του στην Ευρώπη, ο πρόεδρος της Κινεζικής Γερουσίας και τέταρτος στην ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος, Τζια Κινγκλίν, αναμένεται να επαναλάβει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη της Κίνας στην Ευρώπη.
Keywords
Τυχαία Θέματα