Κιεβο : χτυπημα απο πυραυλο δειχνουν τα μαυρα κουτια

09:30 29/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Σε αποσυμπίεση, η οποία προκλήθηκε από έκρηξη πυραύλου, οφείλεται η πτώση του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου, δήλωσε...
Ουκρανός αξιωματούχος ασφαλείας, επικαλούμενος το πόρισμα από την επεξεργασία των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους.

«Σύμφωνα με διεθνείς ερευνητές τα δεδομένα από τα μαύρα κουτιά δείχνουν ότι τα αίτια καταστροφής και συντριβής του αεροπλάνου ήταν
η τεράστια αποσυμπίεση που προήλθε από έκρηξη εξαιτίας των διατρήσεων που προκάλεσε ο πύραυλος στην άτρακτο», διευκρίνισε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου ένας εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Αντρίι Λισένκο.

Ωστόσο, οι επικεφαλής της έρευνας στην Ολλανδία απέφυγαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις λέγοντας ότι «περιμένουν να σχηματίσουν πρώτα μία πλήρη εικόνα γύρω από τι συνέβη».

Το έργο της λήψης των δεδομένων από τα μαύρα κουτιά ανέλαβε η Βρετανία, η οποία στη συνέχεια παρέδωσε τα στοιχεία σε διεθνείς αναλυτές για επεξεργασία. Το Κίεβο και η Δύση κατηγορούν τους φιλορώσους αυτονομιστές για κατάρριψη του αεροσκάφους ενώ η Μόσχα υποστηρίζει ότι η ουκρανική κυβέρνηση ευθύνεται για το δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο και τους 298 επιβαίνοντες.
Keywords
Τυχαία Θέματα