Καθ'οδον προς το μαξιμου τωρα ο κινεζος πρωθυπουργος

16:19 19/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Καθ'οδόν προς το Μαξίμου βρίσκεται τώρα ο Κινέζος πρωθυπουργός ο οποίος λίγο πριν τις 3.30 το μεσημέρι είχε φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τον υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τη σύζυγό του. Ο...
Κινέζος πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, ενώ κυρίαρχος σκοπός του είναι να κλείσει όλα τα ανοιχτά «μέτωπα» που έχουν σχέση με το λιμάνι του Πειραιά,
να επιβεβαιώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον της χώρας του σε μια σειρά άλλους τομείς και κυρίως να εδραιώσει την παρουσία της Κίνας στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί πύλη της Ανατολής προς την Ε.Ε.

Οι δύο πρωθυπουργοί οδεύουν προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα πραγματοποιήσουν επίσημη συνάντηση, ενώ θα ακολουθήσει η υπογραφή μνημονίων συνεργασίας και διμερών συμφωνιών στους τομείς της ναυτιλίας, των υποδομών, του τουρισμού, των εξαγωγών. Μετά τη συνάντηση θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών. Το βράδυ το ζεύγος Σαμαρά θα παραθέσει δείπνο στο πρωθυπουργικό ζεύγος της Κίνας στο Μουσείο της Ακρόπολης αφού προηγηθεί ιδιωτική ξενάγηση.

Θέλοντας να τονίσει τη σημασία που αποδίδει στο ρόλο της Κίνας ως πρωταγωνιστή σε μεγάλα επενδυτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Σαμαράς θα έχει σήμερα κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον κ. Λι Κετσιάνγκ, ενώ θα ακολουθήσει σειρά επαφών Ελλήνων υπουργών με τα μέλη της αντιπροσωπείας που συνοδεύει τον Κινέζο πρωθυπουργό.
Keywords
Τυχαία Θέματα