Καθησυχαστικος ο δραγασακης για τις τραπεζες

07:50 29/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Ανοιγμα στις τράπεζες και προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά τους φόβους που προκάλεσαν και το μαζικό ξεπούλημα στα τραπεζικά χαρτιά, έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης...

Εξω από το Μαξίμου χθες ο κ. Δραγασάκης είπε ότι είναι έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις των διοικήσεων των τραπεζών
ωστόσο προανήγγειλε αλλαγές στις διοικήσεις τους.
Αναλυτικά οι δηλώσεις για τις τράπεζες:
- Σας έχει προβληματίσει όλο αυτό που συμβαίνει με τις τράπεζες τις τελευταίες ημέρες; Σήμερα είχε κραχ το Χρηματιστήριο κύριε Δραγασάκη. Ο τραπεζικός κλάδος είχε πτώση 26% ;
Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνεχώς κραχ και στην κοινωνία και στο Χρηματιστήριο. Βεβαίως σε κάθε κυβερνητική πολιτική αλλαγή υπάρχει ένα κλίμα αναταράξεων. Εγώ εκείνο που θέλω να πω είναι ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών και η άνοδος της μετοχικής τους αξίας.
Βεβαίως, όπως έχουμε πει και προεκλογικά η κυβέρνηση θα ασκήσει τα μετοχικά δικαιώματα του κράτους, όπου το κράτος έχει συμμετοχή, αλλά αυτό θα γίνει με τρόπο που δεν θα θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων.
Αντίθετα, θα ήθελα να πω είναι ότι είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις και των ιδιωτών μετόχων όπου υπάρχουν, με στόχο την ενδυνάμωση των τραπεζών, τη βελτίωση της θέσης τους και την ανάπτυξης της οικονομίας γενικά.
- Κύριε πρόεδρε θα δούμε αλλαγές στις διοικήσεις των Τραπεζών;
Εφόσον γίνουν οι αλλαγές θα γίνουν με τον τρόπο που είπα. Θα γίνει με δημόσια διαβούλευση και όπου υπάρχουν ιδιωτικές μετοχές θα ληφθούν υπόψη.
Ήδη την Παρασκευή έχουμε κλείσει από καιρό συνάντηση με τους μετόχους, τους ιδιώτες στη Eurobank τους οποίους θα ακούσουμε με ενδιαφέρον τις ιδέες που έχουν να πουν με στόχο όπως είπα, την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα