Απο το κακο στο χειροτερο οι βιομηχανιες στην ελλαδα

12:46 20/8/2015 - Πηγή: Fimotro
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μείωση κατά 13,4% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Ιουνίου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο...
Δείκτη του Ιουνίου 2014, έναντι αύξησης 11,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2014 -
Ιουνίου 2015, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2013 - Ιουνίου 2014, παρουσίασε μείωση κατά 4,0%, έναντι μείωσης 4,1% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.
Κύκλος εργασιών
Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 13,4% τον μήνα Ιούνιο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2014, προκύπτει από τις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
α. Την αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων κατά 33,1%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
β. Τη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 13,9%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μειώσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων και επισκευών και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού.
Επίσης, η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 13,4% τον μήνα Ιούνιο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2014, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:
Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 6,2%.
Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 22,2%.
Εγχώρια αγορά
Η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 6,2% τον μήνα Ιούνιο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2014, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
α. Τη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων κατά 2,2%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μειώσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
β. Τη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 6,3%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μειώσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων, λοιπού εξοπλισμού μεταφορών και επισκευών και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού.
Εξωτερική αγορά
Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 22,2% τον μήνα Ιούνιο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2014, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
α. Την αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων κατά 81,5%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
β. Τη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 23,3%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μειώσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: ειδών ένδυσης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα και μη μεταλλικών ορυκτών.
Επίσης, η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιομηχανία κατά 22,2% τον μήνα Ιούνιο 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2014, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:
Τη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 1,6%.
Τη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 29,8%.
Keywords
Τυχαία Θέματα