Καταγραφη ζημιων σε πυργο και ξανθη

11:28 6/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από τη νεροποντή που έπληξε τον Πύργο Ηλείας και περιοχές της Ξάνθης. Στον Πύργο ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή εν όψει της νέας επιδείνωσης που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα...
κι ενώ έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών που άφησαν πίσω τους οι σφοδρές καταιγίδες του Σαββατοκύριακου.
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί το σύνολο σχεδόν των τοπικών κοινοτήτων και δημοτικών διαμερισμάτων των Καλλικρατικών δήμων Αρχαίας Ολυμπίας
και Πύργου.
Νεκρή εντοπίστηκε μια γυναίκα 82 ετών, στην περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Βαρβάσαινας στη θέση Λίθαρος, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία προέβη σε δεκάδες διασώσεις ατόμων στις περιοχές Λαμπέτι, Σαλμώνη, Βαρβάσαινα και Καρούτες. Σωστικά συνεργεία απομάκρυναν ασθενείς από το Νοσοκομείο του Πύργου που πλημμύρισε και για το θέμα έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Υγείας. Προληπτικά, λόγω κατολισθήσεων, εκκενώθηκε τέλος, η Μονή Παναγίας Κρεμαστών.
Στο μεταξύ, την καταγραφή των ζημιών στις περιοχές που πλήγησαν από τη χθεσινή έντονη νεροποντή και τις κατολισθήσεις που αυτή προκάλεσε ξεκίνησαν το πρωί συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει αποκατασταθεί και διεξάγεται κανονικά από νωρίς το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου της Ξάνθης μετά της χθεσινές κατολισθήσεις που σημειώθηκαν. Το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης εφιστά την προσοχή των οδηγών που κινούνται στις περιοχές της Γενισέας και των Αβδήρων.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου αποκλείοντας ολόκληρους οικισμούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα