Καταφεραν να απαξιωσουν και το συνεδριο του economist

11:36 17/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Aπό το : financialreport.gr
"Ακτινογραφία" των διαταραγμένων σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας αποτέλεσε το συνέδριο του Economist που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, αφού...
αν και μέχρι πρότινος είχε τη δική του βαρύτητα τελικά μετατράπηκε σε "παρέλαση" πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Το βασικότερο πρόβλημα που ανέδειξε το συνέδριο του Economist
είναι ότι αντί να αποτελέσει σημείο έναρξης προβληματισμού και προτάσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας, έγινε πεδίο "δράσης" της μεγαλομανίας των υπουργών και των πολιτικών της χώρας μας. Οι υπουργοί βρήκαν ευκαιρία να επαναλάβουν πόσο δύσκολη ήταν... η διαπραγμάτευση με την Τρόικα, και πόσο οδυνηρό είναι τελικά να δέχεσαι αυτά που επιβάλλουν τα "συμβόλαια" που έχουν υπογραφεί. Η αντιπολίτευση βρήκε πρόσφορο έδαφος να παρουσιάσει τις "προτάσεις" της χωρίς βέβαια να κλείσει αίθουσα στο Ζάππειο ή να φιξάρει κάποιο τηλεοπτικό ραντεβού.

Ενδεικτικό του γεγονότος ότι μετέτρεψαν ένα συνέδριο σε μικροπολιτική αρένα, ήταν και ότι ο επιχειρηματικός κόσμος απείχε από αυτό το "θέατρο" με σαφή ένδειξη δυσαρέσκειας για τον τρόπο που λειτουργεί η πολιτική σκηνή και κυρίως το οικονομικό επιτελείο. Άλλωστε, πλην των εγχώριων πολιτικών, δεν υπήρξε κάποιος ξένος αναλυτής καλεσμένος, ή κάποιος εκ των διαμορφωτών της ευρωπαϊκής πολιτικής, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για το μέλλον αυτού του τόπου. Ποτέ ξανά στο συνέδριο του Economist δεν επικρατούσε τέτοια παγωμένη ατμόσφαιρα και στείρα ανακοίνωση των γραπτών λόγων, παρατηρούν άνθρωποι της αγοράς.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι το συνέδριο έγινε με χορηγίες των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, δηλαδή με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Αυτά τα χρήματα άλλωστε είναι που "γεμίζουν" τα τραπέζια των καλεσμένων, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε ήταν υπάλληλοι, φίλοι και πελάτες των χορηγών.

Έτσι, ανάμεσα σε αυτό το θέατρο, δεν προκάλεσε εντύπωση και το γεγονός ότι ο Ν. Μηταράκης "έκλεψε" ώρα από την ομιλία του πρωθυπουργού, δείχνοντας ασέβεια και έλλειψη συναίσθησης των κανόνων ενός συνεδρίου
Keywords
Τυχαία Θέματα