Καταδικη της δολοφονιας του π.φυσσα απο το συμβουλιο της ευρωπης...

00:35 20/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Για σειρά προτάσεων συνεργασίας που βρίσκονται υπό συζήτηση με την ελληνική κυβέρνηση με στόχο την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους...
και των διακρίσεων έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ.
Ο κ. Γιάγκλαντ, καταδίκασε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξή του προς την ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα της διερεύνησης της εμπλοκής της Χρυσής Αυγής στο περιστατικό.
«Ο φόνος προέκυψε από μία πολύ επικίνδυνη εξέλιξη
που παρακολουθούμε στην Ελλάδα και σε άλλα σημεία της Ευρώπης. Τμήματα της κοινωνίας γίνονται όλο και πιο ακραία, και υφίσταται ο πραγματικός κίνδυνος της μετατροπής της ρητορικής μίσους σε βία και φόνους εν ψυχρώ. Υποστηρίζω τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να διεξαγάγει άμεσα έρευνα πάνω στην εμπλοκή της ‘Χρυσής Αυγής’ και να εξασφαλίσει την τήρηση του νόμου. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε διαταραχή της δημοκρατικής κοινωνίας από ακραίες ρατσιστικές ομάδες» συμπλήρωσε ο κ. Γιάγκλαντ.
Κλείνοντας, ο γγ του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσε πως οι υπό συζήτηση προτάσεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «μοντέλο» για άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα