ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ Η BUNDESBANK

22:31 20/5/2011 - Πηγή: Fimotro
«Η χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας θα έθετε υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και την αξιοπιστία μελλοντικών ευρωπαϊκών συμφωνιών», αναφέρει χαρακτηριστικά η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας. Σύμφωνα με την Bundesbank οι προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα
για περικοπή των εξόδων της είναι... επώδυνες, όμως είναι εν τέλει αναπόφευκτες και ζωτικής σημασίας.
Βρετανικά δημοσιεύματα συνέχισαν την Παρασκευή τις αναφορές στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των Ευρωπαίων πολιτικών, με αφορμή την πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ο Βρετανοί αναλυτές πάντως αμφισβητούν το κατά πόσο η Τράπεζα είναι διατεθειμένη να φτάσει τα πράγματα στα άκρα.
Δηλώσεις Μιχάλη Σάλλα
Στο μεταξύ, ιδιαίτερη κρίσιμη χαρακτήρισε την ερχόμενη βδομάδα για την ελληνική οικονομία ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας μιλώντας στη γενική συνέλευση της Τράπεζας.ταυτόχρονα την ανάγκη να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση.Ο κ. Σάλλας ζήτησε εκ νέου να υπάρξει σύμπνοια και σύνεση από όλους, εργοδότες, εργαζόμενους, επιχειρηματίες και κυβέρνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα