''καποιοι απο εμας να κανουμε ενα βημα πισω''...

16:39 8/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Για τον ρόλο της Σοσιαλδημοκρατίας στην μεταμνημονιακή εποχή μίλησε ο επικεφαλής της "Δυναμικής Ελλάδας" κ. Ηλίας Μόσιαλος, στην έναρξη ...
της συνδιάσκεψης της "Ελιάς".
Ο κ. Μόσιαλος σημείωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια ενώ η Ελλάδα πέτυχε μια σημαντική νίκη να είναι μέρος της ευρωπαικής οικογένειας, το ευρωπαικό οικοδόμημα δεν προχώρησε. Είπε ότι οι σοσιαλδημοκράτες μπορούν να φτιάξουν ένα νέο πλαίσιο που δεν θα είναι νεοφιλελεύθερο και που θα είναι φιλικό προς την κοινωνία.
Συγκεκριμένα για την Ελλάδα
είναι ότι η χώρα υποφέρει επειδή είναι κλειστή οικονομία και δεν έχει ρυθμιστικές αρχές. Υπογράμμισε ότι χρειάζεται ένα σύγχρονο φορολογικό σύστημα, "να βάλουμε μια φορολογική διαφάνεια παντού" και πρότεινε να μην επιδοτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές. Έκανε ειδική αναφορά στην κοινωνική εταιρική ευθύνη και αναφερόμενος στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος είπε πως οι ευθύνες των αποφάσεων θα πρέπει να μεταφερθούν από την Αθήνα στις περιφέρειες, υποστηρίζοντας έτσι την περαιτέρω αποκέντρωση.
Ο κ. Μόσιαλος άφησε αιχμές για την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ, λέγοντας πως δημόσιοι λειτουργοί που έστελναν ψεύτικα στοιχεία σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς δεν μπορούν να ανταμείβονται με θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς. Ο επικεφαλής της "Δυναμικής Ελλάδας" κατέληξε προτρέποντας: "Κάποιοι από εμάς να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να κάνουν κάποιοι άλλοι δύο βήματα μπροστά".
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα