''kamia συνενοηση δεν εγινε με την τουρκια για την αποχωρηση του μπαρμπαροσ''...

07:30 5/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως δεν υπήρξε καμιά συνεννόηση με την Τουρκία...
σε σχέση με την αποχώρηση του Μπαρμπαρός και τον ταυτόχρονο τερματισμό των γεωτρήσεων της ιταλοκορεάτικης κοινοπραξίας ΕΝΙ/Kogas στη κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως είπε ο Κύπριος πρόεδρος, «εάν αυτό βοηθά να αποκατασταθεί η κυριαρχία μέσα από την όποια αιτιολογία ολίγον με ενδιαφέρει. Αυτό που ξέρω είναι ότι όχι μόνο δεν μας αναγνωρίζουν,
αλλά δεν μας συναντούν. Πώς θα ήταν δυνατόν, ή και μέσω τρίτων έστω, να γίνει κάτι ανάλογο. Εμείς προχωρούμε με τους προγραμματισμούς μας. Αν υπήρξαν τεχνικές δυσκολίες είναι εντελώς διαφορετικό, αλλά σίγουρα δεν υπήρξε καμιά μα καμιά συνεννόηση. Αυτό που ζητούσαμε πάντα είναι η αποκατάσταση των πραγμάτων, όπως προ της διακοπής των συνομιλιών. Εγώ χαιρετίζω το γεγονός ότι αποχώρησε το Μπαρμπαρός και εύχομαι η λογική να υπαγορεύει ότι η συνέχιση του διαλόγου επιβάλλει αλληλοσεβασμό και επιβάλλει ένα καθεστώς μακριά από απειλές ή εκβιασμούς».

Σε ερώτηση αν αισιοδοξεί πως θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες, είπε ότι «αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα αποκατασταθεί ο σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη».

Ερωτηθείς για τις επαφές που θα έχει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Eide στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «αντιλαμβάνομαι θα είναι διερευνητικές μάλλον επαφές για να διαπιστώσει αν και εφόσον αυτά που οδήγησαν στην αναστολή της συμμετοχής μου στο διάλογο αίρονται έτσι ώστε να κριθεί ότι το κλίμα που δημιουργείται μπορεί να υπαγορεύει και την επανέναρξη του διαλόγου».
Keywords
Τυχαία Θέματα