''καμια απολυση στο χωρο της υγειασ''...

19:39 15/7/2013 - Πηγή: Fimotro
«Δεν θα απολυθεί κανείς στον χώρο της Υγείας, γιατί υπάρχουν μεγάλα κενά», διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ανέφερε ότι...
σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο καθεστώς της κινητικότητας 1.250 υπάλληλοι, πλην γιατρών, και δεσμεύτηκε ότι η μετακίνηση του κάθε υπαλλήλου θα γίνει εντός της εκάστοτε υγειονομικής περιφέρειας.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν θα
αιφνιδιάσει κανέναν και πρόσθεσε ότι, αφού επισκεφθεί όλους τους εμπλεκόμενους, θα έχει εντός της εβδομάδας συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να «συνεννοηθούν πλήρως».
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «στην Αθήνα υπάρχουν ορισμένα νοσοκομεία στα οποία θα έχουμε αλλαγή χαρακτήρα για να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες και να εξοικονομήσουμε πόρους». Όπως είπε, τα νοσοκομεία που δεν έχουν πληρότητα θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα μετατραπούν σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας αστικού τύπου.
Ανέφερε, ακόμη, ότι το Δημόσιο προσανατολίζεται να αναθέσει σε ιδιώτες τον έλεγχο της αναγκαιότητας των επεμβάσεων και της ορθής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο έλεγχος αυτός θα γίνεται στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες πρώτα ελέγχουν και μετά αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα