Και το εθνος επιβεβαιωνει πληρως το fimotro για την ερτ

11:57 11/3/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο InsiderΕντυπωσιακά και αναλυτικά με στοιχεία το Έθνος επιβεβαιώνει πλήρως το Fimotro.1. Για την "ηρωική έξοδο" του Νίκου Σίμου από την ΕΡΤ (εδώ).γράφει το...
ΕΘΝΟΣ:
Χαριστική βολή η ηρωική «έξοδος»
Και όλα αυτά σε μια ΕΡΤ που καταρρέει, με τον Νίκο Σίμο, διευθύνοντα σύμβουλο έως την περασμένη Δευτέρα, να υποβάλλει -νύχτα- την παραίτησή του ενόσω ο πρωθυπουργός (που τον επέλεξε) απουσίαζε
στην Τουρκία. Πραγματοποιώντας όψιμη και πάντως αδικαιολόγητη και επικίνδυνη -για τη συγκυρία- ηρωική έξοδο, αφού έκανε δεκάδες χατίρια σε «γαλάζια» στελέχη, τα βρόντηξε υποτίθεται για τις μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την τοποθέτηση του Γ. Μπράμου στη θέση του διευθυντή Τηλεόρασης. Με τις άτσαλες αυτές κινήσεις προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του ίδιου του πρωθυπουργού που φυσικά δεν τον δέχθηκε στο Μαξίμου για εξηγήσεις, ενώ πολλαπλασίασε (με την ευγενική? χορηγία και συμβολή του Αιμίλιου Λιάτσου) τις συνέπειες του χάους που θα επιχειρήσει να μετριάσει αναπληρώνοντάς τον ο πρόεδρος του ΔΣ, Ν. Τέλλης."
-------------------------------------
2. Για την απάντηση του Αιμίλιου Λιάτσου στην ΑΥΓΗ στην οποία είχαμε αναφερθεί θέτοντας το ερώτημα "γιατί ο Αιμίλιος Λιάτσος δεν λεει λέξη για την ταμπακιέρα και απαντάει μόνο στην ΑΥΓΗ" (εδώ). γράφει το ΕΘΝΟΣ:

Δουλεύει ο μπαμπάς, πληρώνεται ο γιος
Το καλύτερο το αφήνουμε για το τέλος. Η ΕΡΤ πληρώνει τον γιο, αλλά δουλεύει ο συνταξιούχος πατέρας τού... εντελώς τυχαία φίλου του γενικού διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ, Αιμίλιου Λιάτσου. Η επίμαχη εκπομπή «Επτά» δεν απαιτεί καμιά ιδιαίτερη τεχνική υποστήριξη, που να επέβαλλε την εξωτερική παραγωγή. Τόσο οι παρουσιάστριές της, Βάλια Πετούρη και Αννα Παπασωτηρίου, όσο και ο σκηνοθέτης, Γιώργος Καλοφωλιάς, είναι μόνιμοι υπάλληλοι της ΕΡΤ. Το στούντιο, όπως και το τηλεοπτικό υλικό που προβάλλεται, διατίθενται επίσης από την ΕΡΤ. Ωστόσο, η Διεύθυνση Ενημέρωσης αποφάσισε να γίνει μεικτή παραγωγή (συνεργασία ΕΡΤ - ιδιώτη).Ο λόγος προφανής: Για να προσληφθούν «ημέτεροι». Και σαν να μην έφθανε αυτό, η Γενική Διεύθυνση προχώρησε και σε πλαστοπροσωπία: Προσέλαβε, μέσω του ιδιώτη συμπαραγωγού, τον Πέρη Χαλάτση ως αρχισυντάκτη της εκπομπής.Ο εν λόγω δημοσιογράφος στήνει την εκπομπή, επιμελείται τα ρεπορτάζ, συνεννοείται με τους ρεπόρτερ και τους παρουσιαστές και έχει το γενικό πρόσταγμα στο κοντρόλ. Ωστόσο, πρόκειται για «βετεράνο» που σημαίνει ότι αν υπέγραφε σύμβαση θα έπρεπε να παίρνει μειωμένη σύνταξη, όπως προβλέπει ο νόμος. Για να ξεπεραστεί αυτό, ο ίδιος κάνει τη δουλειά, αλλά πληρώνεται και φαίνεται επισήμως ως αρχισυντάκτης της εκπομπής ο νεαρός γιος του, Δημήτρης Χαλάτσης.Ενα ερώτημα, βεβαίως, που πρέπει να απαντηθεί είναι εάν οι υπάλληλοι της ΕΡΤ που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη εκπομπή αμείβονται και από την εταιρεία παραγωγής και ταυτόχρονα πληρώνονται υπερωριακή ή κυριακάτικη εργασία (για τις ανάγκες της εκπομπής) από την ίδια την ΕΡΤ.Τέλος, θα περίμενε κανείς στις αποφάσεις αυτές του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης να αντιταχθεί ο διευθυντής Ενημερωτικών Εκπομπών, Φώτης Καφαράκης. Ομως, και αυτό διευθετήθηκε. Προσελήφθη στην ίδια εκπομπή ως ρεπόρτερ -και πάλι μέσω του ιδιώτη συμπαραγωγού- η σύζυγός του, Τάνια Μαρκουτσά. Περισσότερα ΕΡΤικά σημεία και τέρατα προσεχώς..."
-------------------------------------
3. Για τους εξωφρενικούς μισθούς που μοιράζει στους κολητούς του ο Σίμος Κεδίκογλου (εδώ).γράφει το ΕΘΝΟΣ:
Το «πάρτι» με τους ΠΕΘ

Μια στρατιά ειδικών συμβούλων και Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ) έχει αναλάβει καθήκοντα στο Ραδιομέγαρο, απολαμβάνοντας συμβάσεις... XXL που ξεκινούν στη χειρότερη από 2.500 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 4.000 ευρώ. Οι προσλήψεις ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ όλοι μαζί, ειδικοί σύμβουλοι και ΠΕΘ, φτάνουν τους 30, με το κόστος να υπερβαίνει ετησίως το 1 εκατ. ευρώ. Στη σχετική λίστα φιγουράρουν ονόματα όπως αυτό της Ανθής Σαλαγκούδη, αλλά και του διευθυντή ειδήσεων Βασίλη Θωμόπουλου. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για δημοσιογράφους αλλά και για δύο σκηνοθέτες, ενώ περιλαμβάνεται ένας γυμναστής και ένας... ασφαλιστικός σύμβουλος.Από κοντά και σε δεσπόζουσα θέση η γαλάζια πολιτεύτρια εξ Ευβοίας ορμώμενη, Ματίνα Ρέτσα, υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ και διατελέσασα μέχρι και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ο. Κριεζών. Αν και εισπράττει μηνιαίως 3.000 ευρώ και ενώ έχει προσληφθεί ως σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου, δεν επισκέπτεται τακτικά το Ραδιομέγαρο, μια και έχει αποσπαστεί στο γραφείο του Σίμου Κεδίκογλου, φίλου και συντοπίτη της. Τα σχόλια που ακολούθησαν την πρόσληψή της ήταν «τοξικά», αφού η προϋπηρεσία της περιοριζόταν σε ευβοϊκό Ρ/Σ, στον Flash FM και στον Sunny TV, με κορυφαία στιγμή την ενασχόλησή της με δική της διαφημιστική εταιρεία. Πρόσφατα η κ. Ρέτσα, αξιοποιώντας τη θέση της, είχε την τύχη να γνωρίσει τις ομορφιές του... Κατάρ, ακολουθώντας την αποστολή για το ταξίδι του Ελληνα πρωθυπουργού, δείγμα ότι οι προσβάσεις της στο «γαλάζιο» περιβάλλον παραμένουν άριστες παρά τα όποια σχόλια...
-------------------------------------
Το ΕΘΝΟΣ αναφέρεται ακόμή και στις τεράστιες σπατάλες με ειδική αναφορά σε παραγωγές τύπου Παπαδόπουλου, λέγοντας:
"... προκειμένου να συνεχιστεί ο χορός των εκατομμυρίων ευρώ σε εξωτερικές παραγωγές, σε «μεικτές εκπομπές», όπως βαπτίζονται όσα εσωτερικά πρότζεκτ αναζητούν την εξωτερική συνεργασία των «εκλεκτών» του διευθυντηρίου και να συνεχίσουν να πίνουν στην «Υγειά μας» κάθε Σαββατόβραδο σπαταλώντας 30.000 ευρώ τη φορά, για να εμπεδώσουμε τα ζεϊμπέκικα και τις δημόσιες σχέσεις του Σπύρου Παπαδόπουλου."
-------------------------------------
Αυτά που δεν γράφει (ακόμα) το ΕΘΝΟΣ είναι για την ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στην ΕΡΤ και την ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ (εδώ).και για τις ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ του Σίμου Κεδικογλου που καταγγέλλεται ότιΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ (εδώ).
Ολοκληρο το δημοσίευμα από το ΕΘΝΟΣ (εδώ).
Keywords
Τυχαία Θέματα