Και ο παπανδρεου ''καρφωνει'' παπακωνσταντινου...

23:02 9/4/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΕΝΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΛΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ...
«Έδωσα εντολή ελέγχου από την πρώτη στιγμή» αναφέρει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στο υπόμνημά του για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, που κατατέθηκε σήμερα στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής...
Ο πρώην πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να κρατήσει αποστάσεις
από τις πιθανές ευθύνες που του αναλογούν, υποστηρίζει ότι ο ίδιος έδωσε από την πρώτη στιγμή εντολή να έρθουν τα στοιχεία στην Ελλάδα και να αξιοποιηθούν από το ΣΔΟΕ, «καρφώνοντας» με τον τρόπο αυτό τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ως αποκλειστικά υπεύθυνο της μη αξιοποίησης του υλικού.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει: «Αυτό που με ενδιέφερε στην υπόθεση ήταν να έρθουν τα στοιχεία στην Ελλάδα και να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστώσουν περιπτώσεις τυχόν φοροδιαφυγής. Τίποτε άλλο».

Και προσθέτει: «Μοναδική μου έγνοια και πάγια εντολή μου, τόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και σε κάθε περίπτωση φοροδιαφυγής, ήταν να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα απόκτησης των στοιχείων, για να μπορέσουν στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες να το χειριστούν με ταχύτητα, νομική πληρότητα και αποτελεσματικότητα».

Πέραν αυτού, ο πρώην πρωθυπουργός επιχειρεί και δεύτερο «άδειασμα» στον υπουργό του, λέγοντας ότι στον ίδιο ουδέποτε τέθηκε θέμα από τους Ελβετούς περί μη αξιοποίησης της λίστας. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου όσο και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν υποστηρίξει ότι οι Ελβετοί ζητούσαν να μην αξιοποιηθεί το υλικό, προκειμένου να προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις για σύναψη συμφωνίας για όλες τις καταθέσεις Ελλήνων στη συγκεκριμένη χώρα.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι, ακόμα και στην περίπτωση που οι Ελβετοί έθεταν θέμα μη αξιοποίησης, «υπερίσχυε η πολιτική βούληση να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες...».

ΣΥΡΙΖΑ: «Να έρθει στην Προανακριτική ο Παπανδρέου»

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής, θα ζητήσουν να αποσταλεί επίσημη κλήτευση στον κ. Παπανδρέου, προκειμένου να εξεταστεί από τα μέλη της επιτροπής, σημειώνοντας ότι το υπόμνημα δεν δίνει πειστικές απαντήσεις.

Το συγκεκριμένο αίτημα θα μπει σε ψηφοφορία αύριο και αναμένεται να υποστηριχθεί και από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Πέραν αυτών, αύριο το πρωί θα δοθεί η δεύτερη κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη και το απόγευμα θα εξεταστεί η κυρία Σοφία Μπέλμπα, γραμματέας του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία το πρόσωπο που άνοιξε στον δικό της υπολογιστή το στικάκι.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι τέθηκε σε ψηφοφορία αίτημα της κυρίας Κωνσταντοπούλου για συνέχιση της εξέτασης του κ. Βενιζέλου, το οποίο καταψηφίστηκε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, ψήφισε «λευκό».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα