Και νεα επεισοδια στην πατρα

09:14 24/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Νέα επεισόδια εκδηλώθηκαν λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής - Πατραϊκής στην Πάτρα, όπου μία ημέρα νωρίτερα σημειώθηκαν εκτεταμένες συμπλοκές. Ομάδα κρανοφόρων και νεαρών που έχουν...
μαντίλια στο πρόσωπο, κρατώντας ρόπαλα και καδρόνια, πέταξαν μολότοφ και φωτοβολίδες στα ΜΑΤ, τα οποία τους απωθούν με δακρυγόνα.
Νέα κινητοποίηση
είχαν προγραμματίσει για το απόγευμα της Τετάρτης κάτοικοι της Πάτρας, οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε κλείσιμο του λιμανιού, ζητώντας να φύγουν οι μετανάστες από την περιοχή τους. Στο μεταξύ, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη, αποχώρησαν και οι ελάχιστοι μετανάστες που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής και μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην Αθήνα. Δηλώσεις έκανε για το θέμα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας, Κώστας Πλατυκώστας, όλα τα κτίρια σφραγίστηκαν, ενώ εδώ και καιρό έχει διακοπεί η παροχή ύδρευσης ως μέσο πιέσης προς τους μετανάστες να εγκαταλείψουν τον χώρο.

Συμπλήρωσε ότι οι εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής φυλάσσονται καθημερινά από υπαλλήλους εταιρείας σεκιούριτι και εργαζόμενους του ΟΛΠΑ, ενώ γίνονται και εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί κυρίως στην περίφραξη.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, με αφορμή τα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Πάτρα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αποτελεί αυστηρά αρμοδιότητα της Aστυνομίας σε μια συντεταγμένη Πολιτεία, όπως η ελληνική.

Ας μην ξεχνάμε πως πίσω από τους αριθμούς της παράνομης μετανάστευσης υπάρχουν συνάνθρωποι μας και γι’ αυτό φαινόμενα αυτοδικίας, έλλειψης νηφαλιότητας και εκδήλωσης ακραίων και βίαιων συμπεριφορών δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποκαταστήσει την Ελληνική Αστυνομία».

Εκρηκτική χαρακτήρισε ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη της Πάτρας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκπροσώπων φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τεταρτη, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια έξω από το
κτίριο της Πειραϊκής-Πατραϊκής, αλλά και την αναζήτηση λύσεων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Ο κ. Δημαράς ανέφερε και τα εξής: «Οφείλουμε όλοι να δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα για να κατευνάσουμε τα πνεύματα και να απομονώσουμε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων του
νοτίου διαμερίσματος της πόλης, ασκώντας βία και μετατρέποντας την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη».

Όσον αφορά την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ο δήμαρχος τόνισε ότι «εμείς δεν μπορούμε να το λύσουμε μόνοι μας», διότι όπως προσέθεσε «είναι ένα θέμα που αφορά την εκάστοτε κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν μπορούν να
συνεχίσουν να σφυρίζου
Keywords
Τυχαία Θέματα