Και η pimco στην αυξηση κεφαλαιου της eurobank...

08:24 6/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Μεγαλομέτοχος της Eurobank είναι πλέον η Pimco, ο επενδυτικός κολοσσός που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο fund ομολόγων του κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες...
των Financial Times, η εταιρεία “μπήκε” στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας
και απέκτησε περίπου το 1% του μετοχικού της κεφαλαίου της. Με αποτέλεσμα να αποτελεί πια έναν από τους top 5 μετόχους της Eurobank, μετά την κοινοπραξία των επενδυτών υπό την καναδική Fairfax, του Prem Watsa.

Και αυτό, την ώρα που η Pimco εστιάζει ελάχιστα στις μετοχές, αφού προτιμά να επενδύει στα ομόλογα. Από τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια των 1,94 τρισ. δολαρίων που διαθέτει, μόλις τα 9 δισ. δολάρια είναι επενδεδυμένα σε μετοχές. Συνεπώς, όπως επισημαίνουν και οι Financial Times, “είναι σίγουρα ασυνήθιστο να τη βλέπουμε να αποκτά μια εξέχουσα θέση σε μια σχετικά υψηλού ρίσκου αύξηση κεφαλαίου”.

Όπως τονίζει το σχετικό δημοσίευμα, η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank ήταν έτσι και αλλιώς εντυπωσιακή, κυρίως εξαιτίας του μεγέθους της, αλλά και της δραματικής μεταστροφής του κλίματος που πέτυχε, αφού αποτέλεσε την κίνηση με την οποία μία τράπεζα που μόλις πριν από ένα χρόνο κατέληξε στη σχεδόν πλήρη κρατικοποίησή της, επέστρεψε σε μεγάλο βαθμό σε ιδιωτικά χέρια.

“Τέσσερα χρόνια μετά τον εξοστρακισμό της, η Ελλάδα τώρα είναι ο προορισμός που επιλέγουν πολλοί διεθνείς επενδυτές, και όχι μόνο τα τζογαδόρικα hedge funds”, αναφέρει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας πως πέραν της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank έγιναν και εκείνες των Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς, ακολουθεί αυτή της Εθνικής Τράπεζας και επετεύχθη και η επιστροφή της χώρας στις αγορές ομολόγων.

Πίσω από όλες αυτές τις επιτυχίες βρίσκεται το λεγόμενο κυνήγι των αποδόσεων, σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, σημειώνουν οι FT. Δίνοντας αποδόσεις 28% τον τελευταίο χρόνο, οι ελληνικές μετοχές προσελκύουν πλέον κάθε είδους επενδυτές. “Και τίποτα δεν δείχνει αυτό το γεγονός καλύτερα από την παρουσία της Pimco ανάμεσα στους top επενδυτές στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank”.

Πρόκειται, εξάλλου, για τη νέα στρατηγική της Pimco να επεκταθεί στις μετοχές, υπό την ηγεσία της Virginie Maisonneuve (φωτό), που πρόσφατα κατέλαβε τη θέση της αναπληρώτριας επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας.

Η Pimco εντοπίζει καλές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ευρώπη, ειδικά καθώς η κα Maisonneuve έχει τη βάση της στο Λονδίνο. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει εξετάσει προσεκτικά και άλλες τραπεζικές αυξήσεις κεφαλαίου, μεταξύ των οποίων αυτή της Εθνικής Τράπεζας αλλά και της ιταλικής Monte dei Paschi di Siena.

Οι τράπεζες της Ευρωζώνης θεωρούνται ελκυστικές για τους επενδυτές, εν όψει και των stress tests της ΕΚΤ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα