Και επισημα προς καταργηση η τροϊκα

08:55 6/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Μπορεί η Αθήνα να την αποκαλεί «θεσμοί» και η Α. Μέρκελ να επιμένει στο «τρόικα», εντούτοις στις Βρυξέλλες έχει ξεκινήσει η διαδικασία «ξηλώματος» με τη σημερινή μορφή της. Σύμφωνα με τα όσα λέγονται, η...
Κoμισιόν εργάζεται για την αντικατάσταση της τρόικας από ένα σχήμα με μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση, όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρός της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την
ανάληψη των καθηκόντων του. Όπως δήλωσε χθες στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, υπεύθυνος για το ευρώ Β. Ντομπρόβσκις, η διαδικασία έχει ξεκινήσει.
Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου -μετά την ολοκλήρωση συνεδρίου για τον κοινωνικό διάλογο στην Ε.Ε.- ο κοινοτικός επίτροπος είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζονται, στο πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup για την επέκταση του ισχύοντος προγράμματος».
Από την πλευρά της, η αρμόδια για την απασχόληση επίτροπος Μ. Τίσεν δήλωσε ότι η υπαγωγή μιας χώρας σε πρόγραμμα στήριξης δεν είναι απαγορευτική για την ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου, τον οποίο η Κομισιόν ενθαρρύνει, προτρέποντας τους κοινωνικούς εταίρους να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα