Ισραηλ: ικανοποιηση για τις επικειμενες κυρωσεις στο ιραν

11:19 23/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Το Ισραήλ εξέφρασε σήμερα, Δευτέρα, την ικανοποίησή του για τις κυρώσεις που θα ανακοινώσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον του Ιράν για να το αναγκάσει να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα. "Η σκλήρυνση των κυρώσεων και ο τόνος που υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι είναι...
σημαντικά, διότι έδωσαν να καταλάβουν στους Ιρανούς ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα", τόνισε στο στρατιωτικό ραδιόφωνο ο Νταν Μέριντορ, υπουργός αρμόδιος για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών.

"Το Ιράν πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει αποφασιστικότητα στο να μην αποκτήσει (η Τεχεράνη) πρόσβαση σε πυρηνικά για στρατιωτικούς σκοπούς", πρόσθεσε ο υπουργός.

"Το ιρανικό καθεστώς ανησυχεί για τις επιπτώσεις των κυρώσεων αυτών, οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να πετύχουν", υπογράμμισε ο Μέριντορ και συμπλήρωσε πως θα προτιμούσε οι κυρώσεις αυτές να επιβληθούν "πιο γρήγορα".

Τέλος, ο Ισραηλινός υπουργός δήλωσε πως για να είναι αποτελεσματικές, οι κυρώσεις αυτές θα πρέπει να επιβληθούν από χώρες όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, "οι οποίες συνεχίζουν να αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν και θα πρέπει να υιοθετήσουν τις κυρώσεις ώστε το τίμημα να είναι το μεγαλύτερο δυνατό για το Ιράν".
Keywords