Ισραηλ: ικανοποιηση για τις επικειμενες κυρωσεις στο ιραν

11:19 23/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Το Ισραήλ εξέφρασε σήμερα, Δευτέρα, την ικανοποίησή του για τις κυρώσεις που θα ανακοινώσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον του Ιράν για να το αναγκάσει να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα. "Η σκλήρυνση των κυρώσεων και ο τόνος που υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι είναι...
σημαντικά, διότι έδωσαν να καταλάβουν στους Ιρανούς ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα", τόνισε στο στρατιωτικό ραδιόφωνο ο Νταν Μέριντορ, υπουργός αρμόδιος για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών.

"Το Ιράν πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει αποφασιστικότητα στο να μην αποκτήσει (η Τεχεράνη) πρόσβαση σε
πυρηνικά για στρατιωτικούς σκοπούς", πρόσθεσε ο υπουργός.

"Το ιρανικό καθεστώς ανησυχεί για τις επιπτώσεις των κυρώσεων αυτών, οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να πετύχουν", υπογράμμισε ο Μέριντορ και συμπλήρωσε πως θα προτιμούσε οι κυρώσεις αυτές να επιβληθούν "πιο γρήγορα".

Τέλος, ο Ισραηλινός υπουργός δήλωσε πως για να είναι αποτελεσματικές, οι κυρώσεις αυτές θα πρέπει να επιβληθούν από χώρες όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, "οι οποίες συνεχίζουν να αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν και θα πρέπει να υιοθετήσουν τις κυρώσεις ώστε το τίμημα να είναι το μεγαλύτερο δυνατό για το Ιράν".
Keywords
Τυχαία Θέματα